Liptovské múzeum oslavuje 110 rokov, vstup do expozícií bude bezplatný

Liptovské múzeum si v tomto roku pripomína 110. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti bude na budúci týždeň organizovať konferenciu aj otvárať výstavu. Pre návštevníkov pripravili v piatok (23. 9.) bezplatný vstup do všetkých múzejných prevádzkovaných expozícií. TASR o tom informovala odborná referentka kultúry v Liptovskom múzeu Martina Vilčeková.

16.09.2022 17:00
liptovske muzeum-ruzomberok Foto:
Liptovské múzeum v Ružomberku.
debata

Oslavy sa začnú v pondelok (19. 9.), keď sa vo výstavnej sále stretnú bývalí aj súčasní zamestnanci, ktorým odovzdajú pamätnú mincu. V utorok (20. 9.) sa na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja uskutoční slávnostné oceňovanie pracovníkov múzea za ich dlhoročný prínos k rozvoju kultúrnej inštitúcie.

„Streda (21. 9.) bude venovaná konferencii Múzejníctvo a zberateľstvo v dejinách múzea. O 15.00 h slávnostnou vernisážou otvoríme výstavu, ktorá prezentuje 110 rokov existencie Liptovského múzea, desať osobností, desať súčasných expozícií a 110 zbierkových predmetov zo zbierkového fondu múzea. Po otvorení dôjde k odhaleniu pamätného reliéfu od Rastislava Bjarinca venovanému zakladateľom Liptovského múzea,“ dodala Vilčeková s tým, že oslavy budú pokračovať koncertom v Kultúrnom dome Andreja Hlinku v Ružomberku.

Vo štvrtok (22. 9.) sa uskutoční záverečná časť konferencie a popoludní bude zasadnutie vedeckej rady múzea.

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Liptovské múzeum