Súťaž o najkrajšiu fotografiu Záhoria sa pomaly končí

Do piateho ročníka fotografickej súťaže Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie, ktorá je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom, treba zaslať snímky najneskôr do 30. septembra.

26.09.2022 15:35
debata

Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj. Ide o tradičnú aktivitu regionálnej organizácie, ktorej cieľom je priblížiť najkrajšie miesta na Záhorí.

„Kategóriu Zaži Záhorie sme tento rok špecifikovali s podtitulom Na bajku. Úlohou autorov je zachytiť krásy a atraktivity Záhoria z pohľadu cyklistu, ukázať zážitky z rôznych výletov na bicykli a podobne. Cieľom je propagovať zaujímavosti regiónu, ale aj získať tipy na zaujímavé výlety,“ informoval Lidaj.

Minulý rok sa do súťaže zapojilo 60 autorov a z viac ako 100 fotografií vybrala najlepšie diela odborná porota aj verejnosť.

„Súťaž vnímam ako výborný marketing. Som presvedčený, že fotografie motivujú k návšteve miest, ktoré ľudia na Záhorí bežne nepoznajú. Či už v regióne Holíča, Senice, Skalice alebo Malaciek,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Ivan Popovič, Lunch Atop a Skyscraper Čítajte viac Obed vo výške 260 metrov. Príbeh slávnej fotografie

Súťažiaci môžu poslať maximálne dve fotografie. „Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území regiónu Záhorie v okresoch Senica, Skalica a Malacky a v okolí mesta Brezová pod Bradlom, ktoré sa stalo členom OOCR Záhorie minulý rok,“ doplnil riaditeľ organizácie.

Pre zameranie na fotografie z cykloturistických výletov sa organizácia rozhodla z dôvodu, že sa rozvoju cykloturistiky venuje dlhodobo.

„V roku 2021 sa nám s podporou Fondu na rozvoj Trnavského kraja podarilo osvetliť senickú cyklotrasu LED svetelnými pukmi a zároveň sme začali osádzať nabíjacie stanice pre elektrobicykle. Tento rok sme doplnili sieť nabíjačiek aj v Skalici, Senici a Šaštíne-Strážach,“ povedal Lidaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #Záhorie #fotografická súťaž