Pierce Brosnan nielen na filmovom, ale aj maliarskom plátne. Maľoval svoju nahú manželku

Herecká ikona, ktorá sa preslávila najmä stvárnením legendárneho agenta 007, Pierce Brosnan, ukazuje ďalšiu stránku svojho umeleckého talentu.

02.10.2022 10:00
Pierce Brosnan, Bisou Moi, 2002 Foto:
Pierce Brosnan - Bisou Moi, 2002
debata

Príležitostne predáva svoje originálne umelecké diela a daruje reprodukcie svojich výtvorov, aby pomohol získať peniaze pre svoje obľúbené charitatívne organizácie.

Keď Brosnan odišiel zo školy, dal sa na umeleckú kariéru a začal pracovať ako ilustrátor. Herec, ktorý sa vyučil ako komerčný umelec, spočiatku maľoval množstvo krajiniek a abstraktov, ako aj farebné portréty. “Vždy som chcel byť umelcom, maliarom. Začínal som ako stážista v malom štúdiu v južnom Londýne,” spomína Pierce. Kolega mu v mladosti navrhol, aby sa zúčastnil divadelného workshopu, a nakoniec zanechal svoju tvorivú činnosť a dal sa na hereckú kariéru.

Pierce Brosnan - Torch Song
Pierce Brosnan - The Fire Still Burns, 2009
+5Pierce Brosnan - Keely and Eva, 2007

Brosnan sa opäť začal venovať maľbe koncom 80. rokov počas choroby svojej prvej manželky. “Niekedy dramatické momenty ovplyvňujú spôsob, akým sa vnímaš vo svete,” vysvetľuje umelec. Maľovanie považuje za terapeutické, preto aj v súčasnosti trávi väčšinu svojho voľného času medzi natáčaním filmov pred maliarskym stojanom, v čom sa vzájomne podporujú so svojím synom Parisom. Na svojom instagramovom účte sa filmová hviezda z času na čas podelí ich najnovšími maľbami.

Niektoré z Brosnanových diel boli pôvodne namaľované ako darčeky pre jeho manželku Keely Shaye. Romanticky nazvaný Bisou Moi (Pobozkaj ma) dostala Keely ako darček na Valentína. Na plátne je zobrazená nahá žena stojaca vedľa žltých narcisov, ktorými Pierca kedysi obdarovala. Zisky z predaja digitálnych výtlačkov budú venované spoločnosti Brosnan Trust, ktorá rozdeľuje peniaze charitatívnym organizáciám na ochranu životného prostredia, zdravia detí a žien.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umenie #Pierce Brosnan