FOTO: Bude ako nebolo: výtvarníci pomáhajú osamelým rodičom a ich deťom

Pomoc deťom osamelých rodičov je hlavným mottom umelcov, ktorí sa zapojili do výzvy a vytvorili unikátne výtvarné diela na drevenom koliesku. Vernisáž netradičnej výstavy ich diel, spojená s predvianočnou aukciou, sa bude konať 22. novembra 2022 o 18.30 hod. v priestoroch Penati Clubu v Bratislave. Do aukcie sa dá zapojiť aj on-line.

22.11.2022 06:00
Drevenô koliesko Foto:
Z drevených koliesok z konárov stromov vyrábajú osamelí rodičia s deťmi dekoratívne a reklamné predmety, ale aj kreatívno-edukatívne sety pre deti i dospelých. Takto získajú osamelé matky, otcovia a ďalšie zraniteľné skupiny chýbajúci príjem, pričom je pracovná činnosť prispôsobovaná ich rodinnej situácii a možnostiam.
debata

Ide o už tretie pokračovanie úspešného dobročinného projektu BUDE AKO NEBOLO. Vydražené peniaze z aukcie pôjdu na pomoc osamelým rodičom, ich deťom a ďalším zraniteľným skupinám, ktoré zastrešuje sociálny podnik Drevenô koliesko. Jeho zakladateľka Beata Bobulová sama pred časom prišla o partnera a ostala s dvomi deťmi vo veľmi náročnej situácii: „V živote sa stáva, že stratíte najbližšieho človeka v momente, keď to vôbec neočakávate. Ostať zrazu sám, je životný údel, ale nevzdať sa a bojovať ďalej, je vaše rozhodnutie,“ tvrdí Beata Bobulová, ktorá sa nevzdala sa a založila OZ „Súčasť života“ a Sociálny podnik Drevenô koliesko. V ňom sa snaží vytvárať prácu osamelým rodičom na dobu jedného roka z domu, aby sa mohli opäť nadýchnuť a postaviť na nohy.

Výtvarníci pomáhajú osamelým rodičom s deťmi

Unikátna výstava spojená s aukciou bude v utorok 22. novembra večer.

Fotogaléria
OZ „Súčasť života“ a Sociálny podnik Drevenô...
Drevené koliesko sa stalo symbolom, a aj preto...
+2Katarína Zemková: Indiánske leto

Z drevených koliesok z konárov stromov vyrábajú dekoratívne a reklamné predmety, ale aj kreatívno-edukatívne sety pre deti i dospelých. Takto získajú osamelé matky, otcovia a ďalšie zraniteľné skupiny chýbajúci príjem, pričom je pracovná činnosť prispôsobovaná ich rodinnej situácii a možnostiam.

Iveta Lederer - Letokruhy Čítajte viac Keď umenie pomáha. Tým, ktorí ako Beata Bobulová prišli o životného partnera

Drevené koliesko sa stalo symbolom, a aj preto všetci oslovení umelci vytvárajú svoje diela z neho, využívajúc ľubovoľnú techniku, svoju kreativitu a fantáziu. Doteraz svoje „drevené kolieska“ do projektu poskytlo 65 výtvarníkov zvučných mien. Na dvoch doterajších aukciách sa vydražilo spolu 16 diel v hodnote 11 920 eur a to od Jany Brisudovej, Petra Uchnára, Stanislava Kiču, Noemi Kolčákovej Szakállovej, Igora Piačku, Martina Šafárika, Martina Dzureka, Milana Herényiho, Pala Dubinu, Ivana Pavleho, Juraja Čuteka, Alexeja Vojtášeka, Michala Šudu, Ivety Lederer a Igora Mosného.

Beata Bobulová Čítajte viac Lusknutím prsta zostala s deťmi sama. Teraz pomáha ostatným postaviť sa na nohy

„Som veľmi rada, že sa počet diel, poskytnutých do aukcie, stále zvyšuje. Do tretej aukcie nám pribudli diela ďalších výtvarníkov ako: Martin Augustín, Ľubo Guman, Tomáš Gajarský, Stano Harangozó, Vanda Hauptvogelová, Zuzana Schmidt a Peter Žanony“ hovorí Beata Bobulová a dodáva: „sú to všetko prekrásne originály, takže ich budúci majitelia získajú hodnotné umelecké diela a súčasne tým pomôžu ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.“

Záujemcovia o diela sa okrem spomínanej predajnej výstavy v Penati Clube môžu stále zapojiť aj do online aukcie. Nájdu ju na tejto webovej stránke

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava