V Slovenskej národnej galérii zaznie hudba dneška s VENI ensemble

Súbor VENI ensemble je od začiatku svojej existencie viac platformou, na ktorej sa rodia zaujímavé hudobné koncepty a projekty, než klasickým ansámblom. Do Slovenskej národnej galérie prichádza s jedným zo svojich „malých“ programov, v päť člennom obsadení.

13.12.2022 10:00
VENI Foto:
debata

VENI ensemble a Slovenská národná galéria pozývajú na 44. koncert série Hudba dneška v SNG s názvom Cave Songs 14. decembra o 18. h.

Na koncerte zaznejú tri sólové inštrumentálne skladby, jedna skladba pre hlas sólo v kombinácii s elektronikou (s miernou prevahou hlasov „ex machina“), jedno vokálne-inštrumentálne kvarteto vytvorené na objednávku festivalu Expozice nové hudby v Brne a jedno kvinteto, ktorého vznik je do značnej miery podmienený daným okamihom; to znamená, že sa vždy novo vytvára čiastočným (do) komponovaním v reálnom čase, ako reakcia na témy, ktoré predtým zaznejú v elektronickej sto­pe.

VENI ensemble sa predstaví v zložení: Ronald Šebesta (klarinet), Eva Šušková (spev) Štefan Szabó (elektrická gitara), Milan Osadský (akordeón) a samozrejme Daniel Matej (laptop, elektrosluch) ako umelecký vedúci.

SR Bratislava SND balet Fashion Ballet BAX Čítajte viac V SND odmietajú nenávisť k menšinám

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG