Noc architektúry a dizajnu predstaví domácich tvorcov

Fakulta architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity (FAD STU) v Bratislave bude vo štvrtok 16. februára dejiskom zimného vydania Noci architektúry a dizajnu.

15.02.2023 16:45
Fakulta architektúry a dizajnu STU Foto:
Fakulta architektúry a dizajnu STU v Bratislave.
debata

„Témou hlavnej prednášky bude rekonštrukcia Slovenskej národnej galérie a príprava jej nových stálych expozícií,“ avizuje organizátor multižánrovej platformy, ktorá poskytuje verejnosti náhľad do diania na najväčšej fakulte poskytujúcej vzdelanie v odboroch architektúra a dizajn na Slovensku.

Počas noci predstaví ateliérové práce študentov vytvorené za posledný semester. Odbornej, ale aj širokej verejnosti tak ukáže výsledky tvorby rozsiahleho spektra projektov. Súčasťou podujatia je viacero sprievodných akcií v podobe diskusií a prednášok.

Hlavná prednáška podujatia sa bude venovať nedávno dokončenej rekonštrukcii sídla SNG a príprave jej nových stálych expozícií.

„Svoje skúsenosti a pohľady bude prezentovať jeden z jej hlavných architektov Pavol Paňák, ako aj spoluautorka obnovy Mária Michalič Kusá. Zaujímavých hostí prinesú aj neformálne študentské diskusné formáty,“ uviedla Zuzana Uličianska z PR oddelenia FAD STU.

SNG prehliadka rekonštrukcia Čítajte viac Ako vyzerá vynovená Národná galéria?

Pozvanie mladých dizajnérov prijali tvorcovia z dielne Ark-shelter, ktorá sa zameriava na modulárnu ekologickú architektúru.

„Architektonický formát Pajc ponúkne diskusiu o neziskových developerských projektoch Čiernych dier, ktoré sú dôležitou súčasťou portfólia tohto občianskeho združenia,“ dodala.

Zimné vydanie podujatia odštartuje vyhlasovanie výsledkov Ceny dekana FAD STU za najlepšie študentské práce za akademický rok 2021/2022, ktoré vyvrcholí výstavou ocenených prác.

V programe figuruje aj vyhlásenie 16. ročníka ceny ABF Slovakia Bakalár 2022, ktorú udeľujú každoročne v celoštátnej súťaži za najlepšiu záverečnú bakalársku prácu s architektonickým zameraním.

Hlavným organizátorom Noci architektúry a dizajnu je FAD STU v spolupráci so združením Archtung a Študentskou platformou FAD.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #dizajn #architektúra #Slovenská národná galéria #Noc architektúry #Fakulta architektúry a dizajnu STU