Tatranská galéria predstaví tvorbu mladého autora Rudolfa Surana

Tatranská galéria v Poprade uvedie novú výstavu v rámci cyklu Predstavujeme mladých absolventov Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Riaditeľka galérie Anna Ondrušeková uviedla, že tentoraz prezentujú návštevníkom tvorbu mladého talentovaného umelca Rudolfa Surana pod názvom Myšlienky - Rozhovory - Skutky.

23.03.2023 16:00
edgar degas, tatranská galéria, poprad Foto: ,
Tatranská galéria v Poprade.
debata

„Zo svojej grafickej tvorby autor predstaví cyklus farebných grafických listov, ktorý vytvoril kombinovanou technikou, s použitím leptu a akvatinty,“ priblížila Ondrušeková. Rodák z Trstenej sa okrem tvorby s využitím grafických techník venuje aj akvarelovej krajinomaľbe technikou alla-prima v plenéri a botanickej ilustrácii.

Je držiteľom viacerých ocenení aj na medzinárodnom poli, vlani sa napríklad dostal medzi 40 finalistov v súťaži botanickej ilustrácie, ktorú organizuje národné múzeum v Madride. V súčasnosti žije a tvorí na Orave.

Vernisáž jeho výstavy sa v priestoroch starej elektrárne v Poprade koná vo štvrtok podvečer. Jeho diela budú môcť návštevníci galérie vidieť do 23. apríla. „Vytvorenie cyklu grafických listov podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia,“ uzavrela Ondrušková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #výstava #Tatranská galéria