Výstava o mlyne v Schaubmarovom mlyne: v Pezinku chystajú program pre deti aj dospelých

V nedeľu 30. apríla sa skončí výstava Straty a nálezy v Schaubmarovom mlyne v Pezinku. Pripravený je celodenný program od 10. do 18. hodiny s workshopmi, prehliadkami pre deti aj dospelých, diskusiami a premietaním filmov na tému mlyn. Vstup je voľný.

26.04.2023 07:00
Foto SNG Schaubmarov mlyn Foto:
Výstava Straty a nálezy v Schaubmarovom mlyne mapuje históriu mlyna, pátra v histórii rodiny Schaubmarovcov a zaujíma sa o úlohu mlyna v komunitnom živote minulosti a čím je zaujímavý dnes.
debata

Výstava v kurátorskej koncepcii Evy Kotlárikovej a Viery Kleinovej ponúka pohľad na prvé výsledky dlhodobého projektu novej, rekonštruovanej podoby mlynárskej expozície v Schaubmarovom mlyne. Mapuje vrstevnatú históriu mlyna, pátra v košatej, ale zabudnutej histórii rodiny Schaubmarovcov, ktorá na Cajle i v Pezinku zanechala nezmazateľnú stopu. Zaujíma sa o fenomén mlyna ako uzla v komunitnom živote minulosti aj o to, čím môže byť pre ľudí, ktorí tu žijú a ktorí ho navštevujú, zaujímavý a dôležitý dnes.

Schaubmarov mlyn v Pezinku zohrával dôležitú... Foto: SNG
Foto SNG 7 Schaubmarov mlyn v Pezinku zohrával dôležitú úlohu v minulosti, dnes tento priestor žije ďalej ako súčasť Slovenskej národnej galérie
MELA-WIDT Čítajte viac Festival Mela preskúma akt načúvania. V hlavnej úlohe bude Schaubmarov mlyn
debata chyba
Viac na túto tému: #Schaubmarov mlyn