Sanghai Art Collection Museum a SNM podpísali zmluvu o spolupráci

Zmluvu o spolupráci pri príprave a realizácii bratislavskej expozície Medzinárodnej putovnej výstavy čínskeho umenia podpísali vo štvrtok (27. 4.) v Bratislave generálny riaditeľ Slovenského národného múzea (SNM) Branislav Panis a prezident Sanghai Art Collection Museum Muqing Hu.

28.04.2023 17:00
Slovenské národné múzeum Foto: ,
Slovenské národné múzeum.
debata

Výstava Jeden pás, jedna cesta sa nesie v znamení 20. výročia nadviazania vzťahov medzi čínskym mestom Šanghaj a Bratislavským samosprávnym krajom. „Odkazuje na symboliku Hodvábnej cesty, po ktorej v minulosti putovali tradičné čínske výrobky do Európy,“ informuje SNM.

Ďalej avizuje, že autorská výstava Sanghai Art Collection Museum sa uskutoční v priestoroch SNM Historického múzea na Bratislavskom hrade a pre návštevníkov bude sprístupnená od 12. októbra do 12. novembra.

Predstaví výrobky tradičného umenia, ktorými je čínska civilizácia dlhodobo preslávená. Budú medzi nimi napríklad výrobky z hodvábu, grafiky či operné kostýmy.

Prvou medzinárodnou zastávkou putovnej výstavy bola v roku 2018 egyptská Alexandria a v nasledujúcom roku si výstavu mohli pozrieť aj návštevníci v tureckom Istanbule.

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Slovenské národné múzeum