Celeste Buckingham: Robím to, čo ma baví

Neuspela v SuperStar, ale v praxi na slovenskej hudobnej scéne zažiarila. Tohtoročný Objav roka a strieborná slávica Celeste Buckingham je americko-švajčiarskeho pôvodu a hoci sa za svoju slovenčinu zvykne ospravedlňovať, po slovensky rozpráva plynule.

05.02.2013 12:00
Celeste Buckingham Foto:
Celeste Buckingham
debata

Aké sú vaše prvé dojmy po získaní cien?
To sa ma spýtajte tak o mesiac! Teraz stále nedokážem odpovedať na túto otázku. Určite je to však pozitívne. Robím to, o čom som snívala a mám svojich fanúšikov, ktorí ma majú radi, posielali mi hlasy, a to je úžasný pocit. Som im za to veľmi vďačná.

V čom vidíte dôvod vášho úspechu?
Snažím sa písať skladby, spievať a trénovať najlepšie, ako viem, lebo hudba je môj život. Ale celý tento úspech nezávisel len odo mňa. Počas minulého roku sa objavilo niekoľko nových interpretov, napríklad Peter Bič Project alebo Majk Spirit, ktorým sa darilo, a ja som sa k tejto partii zaradila, takže sme sa navzájom akosi podržali. Som rada, že sa hudobná scéna na Slovensku mení a že som toho súčasťou. Nečakala som však takýto úspech a o to viac sa teším.

Myslíte si, že ste zaujali aj tým, že nie ste typickou slovenskou speváčkou?
Nie som typickou slovenskou speváčkou, spievam po anglicky, ale neviem presne, čím je to celé spôsobené. Ale nech je to akokoľvek, som rada, že to vyšlo. Tento rok sa toho udialo veľmi veľa, až tomu sama neverím. Je to ako keď sa vám plní sen. Po SuperStar som sa hudby nechcela vzdať, najprv sme sa do toho pustili len s mamou a získali podporu vydavateľstva, potom som si našla manažéra, producentov a prišli pesničky, všetkého je veľmi veľa a vyvíja sa to strašne rýchlo. Vystupovala som na českých Slávikoch, teraz na Slávikoch na Slovensku a je to úplne skvelé. Stále sa z toho všetkého nemôžem spamätať.

Čo plánujete v najbližšom čase?
Na jar určite plánujem nejaké koncerty aj so svojou kapelou. Teraz ma čaká škola a tiež príprava albumu, ale detaily prezradím až neskôr.

debata chyba