Pesničkár Leonard Cohen sa v lete vráti do Prahy a Viedne

Kanadský pesničkár a spisovateľ Leonard Cohen sa v lete vráti do Česka a Rakúska. V pražskej O2 arene sa ukáže v nedeľu 21. júla, vo viedenskej Stadthalle v sobotu 27. júla.

26.02.2013 07:00
Leonard Cohen, Bratislava Foto:
Leonard Cohen, 74-ročný elegán z Kanady.
debata

Vstupenky na pražský koncert sa začnú predávať v piatok 1. marca o 9. h v termináloch Sazky, najlacnejšie lístky budú stáť 1 290 českých korún (v prepočte približne 50,50 eura). „Do voľného predaja sa dostane i obmedzené množstvo vstupeniek v kategórii platinum za 5 990 korún (asi 234,70 eura),“ uviedol za usporiadateľskú spoločnosť Bestsport Jaroslav Svoboda. Lístky na Cohenove vystúpenie vo Viedni sa začnú predávať v ten istý deň, ceny zatiaľ nie sú známe. Na oboch koncertoch hudobník predstaví svoj ostatný štúdiový album Old Ideas (2012), ktorý je nasledovníkom vyše sedem rokov starej nahrávky Dear Heather (2004).

Fanúšikovia na Slovensku si koncert člena Rock'n'rollovej siene slávy mohli vychutnať zatiaľ dva razy. Sedemdesiatosem­ročný rodák z Montrealu v októbri 2010 v Bratislave ukončil európsku časť svojho svetového turné. V slovenskej metropole sa predstavil aj v auguste 2009. Obe vystúpenia boli beznádejne vypredané. Leonard Cohen v Bratislave nevynechal svoje najväčšie hity ako Suzanne, So Long, Marianne, Dance Me to the End of Love alebo Hallelujah. V jeho sprievodnej kapele Unified Heart Touring Band bude na rozdiel od predchádzajúcich turné tentoraz už aj huslista alebo huslistka. Držiteľ ceny Grammy za celoživotný prínos by chcel v druhej polovici tohto roka vydať nový album, na ktorom pracuje s belgickým producentom Nielsom Luytenom.

debata chyba