Príbeh kapely Ramones bude námetom pre hraný film

Príbeh legendárnej punk-rockovej kapely Ramones bude námetom pre film. V rozhovore pre magazín Rolling Stone to prezradila vdova po gitaristovi Johnnym Ramoneovi Linda Cummings. Tá uviedla, že v súčasnosti rokuje o vzniku snímky. "Mám ponuky na nakrútenie filmu o Ramones," uviedla, no neprezradila žiadne detaily. Nie je teda známe, či sa filmoví tvorcovia chcú zamerať napríklad na vznik skupiny v 70. rokoch alebo pôjde o snímku vyrozprávanú z perspektívy Johnnyho Ramonea.

14.03.2013 12:00
ramones Foto:
O kapele Ramones čoskoro vznikne film.
debata

„Možno to bude prevažne adaptácia jeho biografie Commando. Práve na tom pracujeme a dohadujeme to,“ povedala Linda Cummings, podľa ktorej by si jej manžela mohol zahrať Johnny Depp. Vzápätí však dodala, že na túto rolu by bol už asi pristarý.

Spevák kultovej formácie Joey Ramone zomrel ako 49-ročný 15. apríla 2001 v New Yorku na rakovinu. Rok po jeho smrti uviedli skupinu Ramones do Rock'n'rollovej siene slávy. Ďalší dvaja spoluzakladatelia tejto kapely na svete nezostali dlho po ňom. Basgitarista Dee Dee Ramone zomrel 5. júna 2002 a spomenutý gitarista Johnny Ramone 15. septembra 2004. Hudobník s občianskym menom John Cummings prehral päťročný boj s rakovinou.

Jediným žijúcim členom pôvodnej zostavy Ramones je Tommy Ramone, ktorý v skupine začínal ako bubeník, no po roku 1978 sa stal jej manažérom. Na post bubeníka po ňom nastúpil Marky Ramone. V roku 2003 mal premiéru dokumentárny film End Of The Century. Okrem členov Ramones sa v ňom objavili aj Rob Zombie, Deborah Harry, John Frusciante, Anthony Kiedis, Rick Rubin, Kirk Hammett, Eddie Vedder, Joe Strummer, John Lydon alebo Iggy Pop. V roku 2011 dostali Ramones Grammy za celoživotný prínos.

debata chyba