Zuzana Smatanová oslávi dekádu na scéne akustickým turné

Speváčka Zuzana Smatanová oslavuje tento rok desaťročie účinkovania na hudobnej scéne, pri tejto príležitosti vyrazí na sériu špeciálnych akustických koncertov. V apríli predstaví komornejšie verzie svojich skladieb po celom Slovensku, asistovať jej bude jazzman a saxofonista Milo Suchomel.

19.03.2013 16:00
Ku komu si chodí po rady Zuzana Smatanová? Foto:
Zuzana Smatanová je na hudobnej scéne už desať rokov.
debata

Sériu koncertov začne 4. apríla v Novom Meste nad Váhom (klub Blue Note), ďalšími budú vystúpenia vo Vranove (5.4., Dom kultúry), Trebišove (6.4., Dom kultúry), Bardejove (19.4., kino), Modre (25.4., Elesko Wine Park) a Liptovskom Mikuláši (27.4., klub Route 66). Zuzana plánuje aj jesenné pokračovanie akustických koncertov, ktoré bude nasledovať po náročnom festivalovom lete.

Speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová je na slovenskej hudobnej scéne 10 rokov. Na konte má 6 ocenení Zlatý Slávik, dve ceny OTO. Vydala päť štúdiových albumov, ktoré si obľúbili fanúšikovia aj poslucháči rádií. Teraz sa priaznivcom od Modry až po Vranov nad Topľou predstaví v špeciálnej akustickej polohe.

„Robiť akustické koncerty u nás nie je žiadna novinka. Myslím, že niektorí muzikanti radi obmenia svoj klasický koncertný zvuk za niečo komornejšie, aby mal ich fanúšik možnosť počuť obľúbené pesničky aj v inej verzii. K tomu som sa dopracovala aj ja. Tieto však budú špecifické tým, že si s nami zahrá výborný jazzman a saxofonista Milo Suchomel, ktorý je naozaj hráč európskeho formátu,“ uviedla pre médiá speváčka.

So Zuzanou vyčaria na pódiu intímnu akustickú atmosféru členovia kapely, s ktorými už desať rokov spolupracuje – Maroš Kachút, Pavol Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Pridá sa k nim mladý hráč na klávesové nástroje Peter Kunzo. Všetci sa však najviac tešia na hudobnú kombináciu Smatanová – Suchomel.

„Naša spolupráca vznikla bezprostredne po galavečeri Krištáľové krídlo. Tu som si s jeho orchestrom zaspievala moju pesničku Dnes sa mi nechce nič, ktorú mi prearanžoval. Mne sa to veľmi páčilo, iný zvuk, iné harmonické postupy, iné tempo. Zrazu z toho bola akoby nová pesnička. Na druhý deň nás spojil telefonát a spolupráca bola na svete,“ dodala Smatanová.

Informáciu o turné pre TASR poskytla PR manažérka spoločnosti propaganda House Nora Krchňáková.

debata chyba