Morrissey vydá záznam marcového koncertu v Hollywoode

Britský spevák Morrissey vydá na DVD záznam koncertu, ktorý mal 2. marca v losangeleskej Hollywood High School. Informáciu, ktorá sa objavila na webstránke morrisey-solo.com, už potvrdil aj jeho zástupca. Päťdesiattriročný hudobník tam odspieval celkovo 19 skladieb vrátane hitov Alma Matters, Irish Blood, English Heart a You Have Killed Me a piesní od jeho pôvodnej kapely The Smiths ako Meat Is Murder, Still Ill, That Joke Isn't Funny Anymore alebo The Boy With The Thorn In His Side.

03.04.2013 09:00
morrisey Foto:
Britský spevák Morrissey vydá na DVD záznam koncertu, ktorý mal 2. marca v losangeleskej Hollywood High School.
debata

Morrissey musel pre zdravotné problémy nedávno zrušiť severoamerické turné. Speváka od januára trápil prasknutý žalúdočný vred a diagnostikovali mu aj ochorenie zvané Barrettov pažerák a tiež obojstranný zápal pľúc. Lekári mu dokonca nedávno pre početné zdravotné problémy odporučili, aby radšej ukončil aktívnu kariéru. „Odporučili mi, aby som radšej s hudbou prestal, ale je to pre mňa zložité, pretože tento spôsob života je vo mne veľmi hlboko zakorenený,“ vyhlásil spevák.

Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov. S formáciou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters. Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. Za comebackovú nahrávku You Are The Quarry (2004) obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart si vyslúžil platinu a za ďalší album Ringleader Of The Tormentors (2006) zlatú platňu. Jeho zatiaľ poslednou štúdiovkou je album Years Of Refusal (2009).

debata chyba