Predskokankou Depeche Mode v Bratislave bude Katarína Knechtová

Na bratislavskom koncerte britskej kapely Depeche Mode, ktorý sa uskutoční 25. mája na futbalovom štadióne Pasienky, sa v úlohe predskokanky predstaví slovenská speváčka Katarína Knechtová.

17.04.2013 12:28
Katka Knechtová Foto:
Katka Knechtová
debata

„Manažment skupiny nám potvrdil, že chce mať lokálnu predkapelu. My sme im obratom poslali ponuky od interpretov, ktorí sa nám ozvali. Odpoveď prišla o niekoľko dní – manažment Depeche Mode si vybral Katarínu Knechtovú,“ uviedla Zuzana Habodaszová z agentúry XL Promotion. Knechtová je fanúšičkou Depeche Mode a spolupracovala aj s ich koncertným bubeníkom Christianom Eignerom, ktorý produkoval jej zatiaľ posledný album Tajomstvá (2012). „Stále sme na akustickom turné po kluboch, no v tomto prípade samozrejme prispôsobíme playlist aj koncept koncertu špeciálnej situácii,“ vyhlásila 32-ročná speváčka, ktorá ako predskokanka Depeche Mode chce dať priestor najmä elektronickým piesňam z albumu Tajomstvá. „Budú to koncertné verzie skladieb, ktoré produkoval Christian Eigner. Je to úžasná koncertná bodka za naším spoločným albumom a neexistuje lepšie miesto a čas pre pesničky z neho,“ dodala. Vstupenky na koncert Depeche Mode sú v predpredaji na www.ticketportal.sk a www.predpredaj.sk.

Katarína Knechtová kedysi spievala v súbore Prešovčatá. V roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave debutovala albumom Klik-klak (1997). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky – Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005) obsahujúce hity ako Za tebou, Vaňa plná piraní, Slnečná balada, Naoko spím, Diaľkové ovládanie, Hlava vinná, telo nevinné alebo Diabol, anjel. Knechtová získala v rokoch 2001 a 2005 cenu Aurel v kategórii najlepšia speváčka. Jej formácia Peha sa okrem toho v roku 2005 presadila aj v kategóriách Najlepšia skupina, Najlepšia pieseň (Za tebou) a Najlepší album (Deň medzi nedeľou a pondelkom). V rokoch 2007 a 2008 zase rodáčka z Prešova triumfovala medzi speváčkami v ankete OTO.

V roku 2008 sa rozhodla opustiť skupinu Peha a odštartovala sólovú kariéru, pričom debutovala albumom Zodiak (2008). Z nahrávky pochádzajú single Vo svetle žiariacich hviezd a V tichu a tiež bonusová skladba Muoj Bože, ktorá zaznela vo filme Bathory (2008) režiséra Juraja Jakubiska. V roku 2010 potom nadviazala spoluprácu s Eignerom, s ktorým nahrala spomínaný album Tajomstvá. Ešte pred jeho vydaním sa hudobníčka predstavila ako predskokanka na česko-slovenskom turné skupiny Chinaski a účinkovala v tanečnej šou Let's Dance.

Vlani sa niekoľkonásobná držiteľka strieborného Slávika prezentovala ako bubeníčka novej kapely The Cubes, ktorú okrem nej tvoria sestry Jana a Petra Humeňanské. Dievčenské trio vydalo v lete debutový eponymný album. Ten si vyslúžil nomináciu na Radio_Head Award v kategórii Album roka – poslucháčska cena. The Cubes v Bratislave predskakovali kapele Garbage a samotná Knechtová sa v Prahe aj Bratislave predstavila v úlohe predskokanky írskej formácie The Cranberries.

debata chyba