Katarína Knechtová: Inšpirácia je zázrak

Priznám sa, že definovať moment, kedy inšpirácia príde, je veľmi ťažké. Niekedy na ňu čakáš pár mesiacov, inokedy príde a pieseň vznikne za pár minút. Je to v podstate zázrak, povedala speváčka Katarína Knechtová v online rozhovore.

30.05.2013 09:10
Katarína Knechtová Foto:
Katka Knechtová.
debata

Na otázku, či bude spievať aj v sedemdesiatke ako Peter Lipa, odpovedala: Myslím, že je to obrovské šťastie a drina zotrvať na scéne tak dlho. Dnes je ľahšie presadiť sa, no vydržať a zotrvať na scéne je oveľa ťažšie, to je ozajstné umenie. Verím, že sa mi to podarí, budem na tom pracovať ďalej a keď mi bude slúžiť zdravie, snáď to aj zrealizujem.

Akustické turné bolo pre Knechtovú novým zážitkom a novou skúsenosťou. „Bolo to moje prvé akustické turné od začiatku kariéry. Myslím si, že nemá význam porovnávať predskakovanie pred Depeche a samostatný koncert (smiech).“

Speváčka Katarína Knechtová sa narodila v roku 1981 v Prešove. Svoju hudobnú dráhu začala ako pätnásťročná so skupinou IMT Smile, v roku 1997 založila vlastnú kapelu PEHA. Na svojom konte má albumy ako napríklad Niečo sa chystá, Experiment, Deň medzi nedeľou a pondelkom či retrospektívny album Best of.

Pred piatimi rokmi sa Knechtová rozhodla vydať na sólovú dráhu, vydala prvý sólový album Zodiak. O dva roky neskôr nadviazala spoluprácu s Christianom Eignerom a minulý rok vydala druhý sólový album Tajomstvá s anglickou mutáciou Love and Regret.

Aktuálne sme mohli speváčku z východného Slovenska vidieť ako predskokanku na bratislavskom koncerte skupiny Depeche Mode.

debata chyba