Jediné premietanie filmu Led Zeppelin: Celebration Day

Prvou a na Slovensku jedinou projekciou filmu Led Zeppelin: Celebration Day odštartuje v stredu 19. júna nový cyklus Music&Film v bratislavskom kine Lumiére. "Myslím, že mnohí našli novinku Led Zeppelin pod vlaňajším vianočným stromčekom a poznajú ju odpredu i odzadu. Napriek tomu však verím, že sledovať Celebration Day na veľkom plátne s kvalitným zvukom v spoločnosti spriaznených duší bude nezabudnuteľným zážitkom," uviedol dramaturg cyklu Miro Ulman.

18.06.2013 16:00
Led Zeppelin Celebration Day Foto:
Záber z filmu Led Zeppelin: Celebration Day.
debata (1)

Film je záznamom re-union koncertu britskej kapely Led Zeppelin, ktorá 10. decembra 2007 vystúpila na pódiu londýnskej O2 arény. Koncertom vzdala hold zakladateľovi spoločnosti Atlantic Record a blízkemu priateľovi Ahmatovi Ertegunovi. Za viac ako dve hodiny zahrali šestnásť nesmrteľných piesní. Lístky na koncert, ktorým sa skupina Led Zeppelin vrátila na pódium po dvadsiatich siedmich rokoch, sa vypredali za niekoľko minút. Do hľadiska sa dostalo „len“ 18-tisíc šťastlivcov, hoci zažiť ho na vlastnej koži chcelo 20 miliónov fanúšikov.

Pozrite si ochutnávku z unikátneho koncertného záznamu Led Zeppelin: Celebration Day.

Pod záznam koncertu legendárnej britskej kapely sa ako režisér podpísal Dick Carruthers. Film Led Zeppelin: Celebration Day, uvádzaný v slovenskej premiére, ponúka možnosť zažiť pamätné chvíle všetkým vo vynikajúcej kvalite obrazu aj zvuku. Projekcia v digitalizovanej kinosále K1 v bratislavskom kine Lumiére sa začína v stredu o 20.30 h.

1 debata chyba