Nick Cave pripravuje film sám o sebe

Austrálsky spevák Nick Cave pri príležitosti 20-tisíceho dňa svojho života pripravuje dokument o jednom fiktívnom dni svojho života. Snímka v réžii Iaina Forsytha a Jane Pollard nemá žiaden scenár a podľa filmárov bude obsahovať "dopredu pripravené skutočné situácie, v ktorých môže Nick improvizovať". Divákov tak čaká intímny pohľad do spevákovho každodenného života. Rozprávačom je Cave a vo filme sa ukážu napríklad aj herec Ray Winstone či speváčka Kylie Minogue.

02.07.2013 16:00
Nick Cave Foto:
Nick Cave pripravuje film o jednom fiktívnom dni svojho života.
debata

Hudobník začal na snímke tajne pracovať v čase, keď sa s kapelou The Bad Seeds pustil do tvorby albumu Push The Sky Away (2013). Názov filmu vznikol tak, že si spevák v tom čase vyrátal, že je na svete presne 20-tisíc dní. „Nakrúcali všetko. Mali kameru v mojej pracovni, kde som len písal prvé riadky a vyberal prvé melódie na klavíri,“ opísal pre denník The Guardian. „Musíte riskovať. Viete, existujú dokumenty o umelcoch, ktoré prespíte. Chcem, aby to bolo nápadité a zaujímavé a… neviem. Dopekla, neviem, čo čakám, aby som bol úplne úprimný,“ vyjadril sa. Zatiaľ nie je známe, kedy sa film dostane k divákom.

Nick Cave je známy predovšetkým ako hudobník, no je tiež scenáristom, spisovateľom a príležitostným hercom. Kapelu Nick Cave and the Bad Seeds založil v roku 1983 po rozpade jeho skupiny The Birthday Party a má s ňou na konte 15 štúdiových albumov. Cave svoju prvú knihu, kolekciu krátkych hier a textov King Ink, vydal v roku 1988. O niekoľko rokov vyšlo aj pokračovanie King Ink II (1997). Jeho debutový román And the Ass Saw the Angel (1989) vyšiel v českom preklade pod názvom A uzřela oslice anděla. Svoje zatiaľ posledné literárne dielo The Death of Bunny Munro (v slovenskom preklade Smrť Bunnyho Munroa) vydal Cave v roku 2009. Ako scenárista je podpísaný pod filmami Ghosts… of the Civil Dead (1988), Vražedný návrh (2005) a Zem bez zákona (2012).

debata chyba