Motörhead zrušili koncerty na letných festivaloch

Britská heavymetalová formácia Motörhead musela pre zdravotné problémy frontmana Lemmyho zrušiť šesť júlových vystúpení na letných festivalov. Šesťdesiatsedemročnému hudobníkovi prednedávnom diagnostikovali hematóm, pre ktorý kapela musela už minulý mesiac zrušiť tri koncerty.

06.07.2013 15:00
Lemmy Killmister, spevák a basgitarista Motörhead. Foto:
Lemmy Killmister, spevák a basgitarista Motörhead, má zdravotné problémy.
debata

„Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie, pretože nerád sklamávam fanúšikov, predovšetkým v tejto dobe, keď sa ekonomike nedarí a ľudia minuli svoje peniaze, aby nás mohli vidieť. Niekedy však nemôžete robiť nič iné, než poslúchnuť rady lekárov. Uisťujem vás ale, že sa vrátime v plnej sile,“ napísal Ian Fraser „Lemmy“ Kilmister vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej webstránke kapely.

Motörhead sa na hudobnej scéne pohybujú už od roku 1975. Na konte majú už dvadsať štúdiových albumov, pričom v septembri vydajú 21. štúdiovku s názvom Aftershock. Medzi ich najznámejšie skladby patria Motörhead, Ace of Spades, Overkill, Bomber či Iron Fist. Okrem spomínaného speváka a basgitaristu Lemmyho sú v súčasnosti členmi kapely aj Phil „Wizzö“ Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie nástroje). Motörhead sa v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1 umiestnili na 26. priečke.

debata chyba