Susan Boyle nahrala pieseň s vokálmi Elvisa Presleyho

Ich spoločným duetom je koleda Oh Come All Ye Faithful, ktorá sa bude nachádzať na speváčkinom pripravovanom albume s názvom Home For Christmas.

09.09.2013 12:14
Susan Boyle Foto:
Susan Boyle
debata

Škótska speváčka Susan Boyle nahrala koledu s názvom Oh Come All Ye Faithful, ktorá obsahuje aj vokály zosnulého Elvisa Presleyho. Päťdesiatdvaročná interpretka pre nedeľník Sunday People prezradila, že je veľkou fanúšičkou Kráľa rock'n'rollu a splnil sa jej tak sen. „Keď som vyrastala, počúvala som Elvisa a spievala som si s ním. Urobiť takéto unikáte spojenie vo vianočnej piesni je naozaj úžasné. Nikdy som si nemyslela, že to bude možné. Pieseň je pre môjho otca a tiež aj pre Elvisa,“ vyjadrila sa speváčka. Nový album s názvom Home For Christmas, ktorého súčasťou bude aj spomínaný duet Oh Come All Ye Faithful, plánuje Boyle vydať 25. novembra.

Susan Boyle sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2009 zásluhou účinkovania v súťaži Britain's Got Talent. Jej debutová nahrávka I Dreamed A Dream (2009) sa dostala na prvé miesto v americkom i britskom albumovom rebríčku. Rovnaké umiestnenie sa jej podarilo aj s druhou štúdiovkou The Gift (2010). S tretím albumom sa dostala na čelo už „len“ doma vo Veľkej Británii. Vlani v novembri jej vyšla ďalšia nahrávka s názvom Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage (2012).

Elvis Aaron Presley sa narodil 8. januára 1935 v meste Tupelo v štáte Mississippi. Svoju kariéru odštartoval v roku 1954, keď sa stal jedným z prvých predstaviteľov žánru rockabilly, ktorý je zmesou country a rhytm and blues. Debutoval o dva roky neskôr eponymným albumom a počas svojej kariéry vydal celkovo 22 štúdioviek. Je držiteľom niekoľkých cien Grammy vrátane jednej za celoživotný prínos. Hudobnú ikonu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy (1986), Siene slávy rockabilly (1997), Siene slávy country hudby (1998) a Gospelovej siene slávy (2001). Elvis Presley zomrel 16. augusta 1977 po zlyhaní srdca vo veku 42 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #Susan Boyle #Oh Come All Ye Faithful