Do Bratislavy príde Loreen, švédska víťazka Eurovízie

Víťazka Veľkej ceny Eurovízie, švédska speváčka Loreen sa prvýkrát predstaví aj na Slovensku. Koncert s kapelou uvedie 30. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Podľa kritikov je Švédka s marockými koreňmi dnes vyzretou muzikantskou osobnosťou a jej album Heal jedným z najpríjemnejších prekvapení minulého roka.

10.09.2013 07:00
Loreen zo Švédska Foto:
Loreen s cenou Eurovízie za rok 2012.
debata

Loreen sa podobne ako Ellie Goulding či Pink radí k interpretom, ktorí stierajú hranice medzi komerčnou a alternatívnou scénou. Jej hudba je spojením dávky severskej mrazivej atmosféry, modernej elektroniky a hitovosti. Hudobne a producentsky Loreen pomáhajú ľudia, ktorí stoja za Rihannou či elektropopovým duom Icona Pop. Loreen sa snaží bojovať aj na mimohudobných frontoch a jej podrezaný jazyk sa nezastaví ani pred kritikou politikov v krajinách, kde vystupuje. Svoje si už od nej vypočuli bieloruský prezident Alexander Lukašenko aj prezident Azerbajdžanu Ilham Alijev.

Lorine Zineb Nora Talhaoui (*16.10.1983) sa narodila v Štokholme v rodine emigrantov z Maroka. Reprezentovala Švédsko na 57. ročníku piesňovej súťaže Eurovision Song Contest 2012 v azerbaj­džanskom Baku. Vo finále 26. mája 2012 zvíťazila so skladbou Euphonia. V októbri 2012 vydala debutový album Heal.

Bratislavské vystúpenie Loreen prináša agentúra Ore Pole, ktorá už do slovenskej metropoly priviedla Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band. V najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švajčiarskych The Young Gods či kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Ateliér Babylon #Švédsko #Loreen #Eurovízia