Britskí Mumford & Sons si dajú na čas pauzu

Nie je to tak dávno, čo svet obleteli správy o raketovom úspechu mladej britskej folk-rockovej skupiny Mumford & Sons. Už s prvým štúdiovým albumom Sigh No More (2009) získali tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Minuloročnou novinkou Babel dobyli britský i americký albumový rebríček a vo februári za ňu získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Teraz kapela oznamuje, že s hudbou na čas končí.

22.09.2013 18:40
38 mumford prvy 4x Mumford & Sons Foto:
Mumford & Sons si chcú od hudby oddýchnuť.
debata

Album Babel je ešte stále tak trochu novinkou – napokon, len v piatok členovia zoskupenia Mumford & Sons ukončili koncertné turné, na ktorom Babel fanúšikom naživo predstavovali. Práve pred piatkovým koncertom v americkom Kansase oznámili, že dospeli k spoločnému rozhodnutiu, dať si na čas od svojej hudobnej kariéry prestávku.

„V dohľadnom čase neplánujeme ako kapela žiadne aktivity. Nevieme, ako dlho bude táto pauza trvať. Vieme len to, že chceme mať voľno a užívať si ho. Máme pocit, akoby to bol posledný školský týždeň pred prázdninami. Budeme jednoducho oddychovať. Doteraz sme nemali príliš veľa času na naše súkromné životy a na ostatných ľudí. Práve preto túto pauzu potrebujeme,“ uviedol v rozhovore pre magazín Rolling Stone klávesista kapely Ben Lovett.

Prestávka, pre ktorú sa Mumford & Sons rozhodli po šiestich rokoch existencie kapely, sa podľa Lovettových slov začala odohratím poslednej skladby na piatkovom koncerte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mumford & Sons #Babel #prestávka