Waves Bratislava prinesie desiatky koncertov

Nultý ročník hudobného klubového festivalu Waves Bratislava prinesie počas jedného dňa viac ako 40 koncertov slovenských i zahraničných interpretov. V sobotu 5. októbra môžu návštevníci s jednou vstupenkou navštíviť všetkých sedem priestorov v centre Bratislavy, kde sa bude hrať a koncertovať.

23.09.2013 11:54
lavagance Foto:
Na nultom Waves Bratislava vystúpi aj kapela Lavagance.
debata (1)

Úvodný ročník nového festivalu poskytne príležitosť predstaviť sa najmä domácim účinkujúcim. Majú tak možnosť zaujať zahraničných profesionálov z hudobnej oblasti, ktorí prídu na festival z celej Európy. Zo slovenskej scény sa predstaví 35 kapiel a interpretov, medzi inými aj Lavagance, Puding Pani Elvisovej, Nvmeri, Vec & Valihora či Pressburger Klezmer Band. Koncerty domácich hudobníkov doplní deväť vystúpení vybraných zahraničných hostí, ako napríklad írski Mmoths či nový projekt Ghost Capsules pioniera house music Tima Simenona, známejšieho aj ako Bomb The Bass.

"Slovenskú hudobnú ponuku sme zvolili tak, aby bol program aktuálny, pestrý a atraktívny. Dôležité pre nás bolo, aby každý z účinkujúcich reprezentoval našu krajinu v danom hudobnom žánri. Stereotyp, že hudba v domácom jazyku nemá v celosvetovom meradle šancu, je prežitok. Sme presvedčení, že jazyková bariéra nemá priamy vplyv na úspech,” priblížila koncept výberu domácich hudobníkov spoludramaturgička Waves Bratislava Bibiána Grebeňová.

Spojením priestorov Stará tržnica, KC Dunaj, Nu Spirit Club, Ateliér Babylon, Gorila.sk Urban Space, V-klub a Poľský inštitút Bratislava vytvorili organizátori plnohodnotný mestský festival. Atraktívnosť podujatia zvyšuje lokalita Starého Mesta a pešia dostupnosť všetkých klubov a priestorov v okolí Námestia SNP.

Počas soboty 5. októbra bude na všetky vystúpenia platiť jedna vstupenka, ktorá v predpredaji stojí deväť eur. V deň konania budú vstupenky dostupné za cenu 12 eur na každom festivalovom mieste. Verejnosť tak môže vďaka Waves Bratislava 2013 získať prehľad o aktuálnom stave a vývoji domácej hudobnej scény, ako aj ochutnávku neopozeranej európskej produkcie. Kompletný program je dostupný na webstránke www.wavesbratislava.com.

Waves Bratislava je sesterským podujatím festivalu Waves Vienna, ktorý sa od roku 2011 koná v metropole Rakúska. Jeho cieľovou skupinou je popri širokej verejnosti predovšetkým profesionálna komunita. Zámerom oboch podujatí je vytvoriť v budúcnosti spoločný Twin City Festival. Cieľom tohto úsilia je napomôcť zviditeľneniu lokálnych a regionálnych hudobných scén.

Okrem koncertov je súčasťou akcie aj hudobná konferencia, ktorá vytvorí priestor pre odborné prednášky, diskusie či networking. Na konferencii sa zúčastnia významní delegáti z európskeho hudobného biznisu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nvmeri #Vec #Waves Bratislava #hudobný festival #Puding pani Elvisovej