Cmorik zverejnil prvý song z albumu O Tebe, Žbirka oprášil skladbu Drahá

Pesničku s názvom Každá minúta posiela do slovenského éteru spevák a skladateľ Peter Cmorik. Avizuje ním vydanie nového, v poradí štvrtého štúdiového albumu, ktorý dostal názov "...O Tebe". Prichádza s ním po štyroch rokoch, keď predchádzajúci Jedno si želám vydal v novembri 2009.

04.10.2013 14:39
Peter Cmorik Foto:
Peter Cmorik pri preberaní jedného zo slávikov.
debata

Hudbu aj text piesne Každá minúta si Peter napísal sám, na jej nahrávaní sa podieľalo viacero renomovaných hudobníkov. „Text pesničky je o čerstvom zamilovaní a o nedočkavosti, keď jeden čaká na správu od toho druhého a každá minúta sa mu zdá ako večnosť. Je o vlastnej skúsenosti a napadol ma vo vani,“ uviedol pre médiá spevák.

Album O Tebe vychádza v závere októbra a budú na ňom okrem nových pesničiek aj už známe single Premýšľam nad tebou a Kam som rozum dal. Ako bonus sa na albume objaví vianočná pesnička Len tento deň s Mirkou Partlovou.

Spevák a skladateľ Peter Cmorik vyhral roku 2006 spevácku súťaž Slovensko hľadá Superstar II. V tom istom roku vydal aj debutový album Nádherný deň, v októbri 2007 druhý album Žijem ako viem. V novembri 2009 vydal tretí s názvom Jedno si želám. Je päťnásobným zlatým Slávikom, štyrikrát po sebe, za roky 2006, 2007, 2008 a 2009 bol na prvom mieste, za rok 2010 aj 2011 druhý, za rok 2012 opäť na zlatej pozícii.

Miro Žbirka posiela do rádií novú verziu pesničky Drahá

Pesnička Drahá vznikla za éry Modusu, odvtedy prešlo už neuveriteľných 35 rokov. „Ani sa mi to nechce veriť, že to už je toľko. Pesnička Drahá je z mojich čias v Moduse. Veľmi rád si spomínam na toto obdobie. Sú to samé príjemné spomienky. Práve preto som ju nahral v novej verzii. Keď ju hrám teraz, tak sa mi tie spomienky vracajú,“ uviedol spevák.

Konečná podoba novej verzie piesne Drahá, ktorú otextoval Ľuboš Zeman, vznikla v Mekyho už skoro domovskom štúdiu Abbey Road v Londýne a otvára CD Bonusy z Miro Žbirka Complete Boxu, ktorý vyšiel v októbri minulého roku.

Meky sa už pripravuje na decembrový koncert v Košiciach. Po dlhom čase sa vráti do metropoly východu so svojou kapelou a 42-členným symfonickým orchestrom, ktorý opäť povedie dirigent Adrián Kokoš. Pod názvom Symphonic odohrajú 21. decembra dvojhodinový koncert v Steel Aréne.

Prvý koncert odohral Miro Žbirka so symfonickým orchestrom pred tromi rokmi a pôvodne malo ísť o jednorazovú záležitosť. Ale ako to v živote chodí, táto spolupráca mu zachutila. Okrem toho, že absolvovali celé turné v roku 2010, koncertujú s týmto programom dodnes. Dokonca spolu vydali štúdiový album, za ktorý získali platinovú platňu. V lete otvorili festival Benátska Noc a v Košiciach dajú svojim predstavením veľkolepú bodku za rokom 2013.

„Vlani sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný,“ povedal spevák o pripravovanom koncerte v košickej Steel Aréne.

debata chyba
Viac na túto tému: #pesnička #Cmorik #O tebe #Drahá #Miroslav Žbirka