Komajota nahráva nové skladby a pripravuje aj turné

Prešovská skupina Komajota už niekoľko mesiacov priebežne nahráva v domácom štúdiu Umpax nové skladby. Čoskoro nadviaže na singel Dve Muchy novinkou Most z rúk, ktorú predstaví na pripravovanom turné. Fanúšikov čaká navyše obdobie plné singlov, ku ktorým kapela zakaždým natočí video. Album však kapela v dohľadnej dobe nechystá.

10.10.2013 05:00
Komajota Foto:
Skupina Komajota
debata

„Je to zábavnejšia forma vydávania hudby, najmä v čase, keď sa cédečkový formát stratil zo sveta. Páči sa nám, že sa môžeme venovať pesničke komplexne, dať jej separátne promo, vizuál aj video. Tento nový spôsob práce nám umožňuje reagovať na aktuálne pocity v kapele,“ uvádza pre médiá bubeník Stano Čorej.

Komajote sa tak podarí v priebehu nasledujúcich rokov napísať hudobný denník formou pesničiek, ktoré budú stopercentne reflektovať jej vývoj, pocity a zážitky. Skupina má angažovanú fanúšikovskú základňu na sociálnych sieťach, je neoddeliteľnou súčasťou multimediálneho priestoru Umpax, ktorý pomáhala budovať a v súvislosti s tým má k dispozícii veľký priestor na každodennú komunikáciu s fanúšikmi. „Vďaka týmto novinkám sme oveľa dynamickejší. Dá sa povedať, že sú naše možnosti neobmedzené, pokiaľ ide o hudbu či živé vysielanie koncertov,“ upresňuje zámery skupiny Čorej.

Najbližšie sa o tom budú môcť presvedčiť fanúšikovia už v sobotu 12. októbra. Komajota odohrá koncert v prešovskom DrinkIne, predstaví nový hudobný program pre nastávajúce novembrové turné a predpremiéru bude mať nový singel Most z rúk, ku ktorému vzniklo inšpiratívne video. Fanúšikovia, ktorí sa na koncert nedostanú, si budú môcť jedinečnú atmosféru z vystúpenia Komajoty vychutnať v pohodlí svojho domova, keďže celý koncert bude vysielaný online cez stránku umpax.com.

Skupina v týchto dňoch finalizuje zoznam miest, na ktorých vystúpi v rámci pripravovaného turné. V rámci Komajota Klab Tuuur to budú vystúpenia doma v Prešove (12. 10.), Žiline (8. 11.), Košiciach (13. a 20. 11.), Považskej Bystrici (22. 11.), Svidníku (29. 11.) a v Bratislave (30. 11.). TASR informoval PR manažér Edo Kopček.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #singel #Komajota