Kuly: Zrušenie Slávika nie je koniec sveta

Zatiaľ čo vo svete sú ceny v populárnej hudbe vecou prestíže a dlhoročne prinášajú interpretom značné renomé, u nás je ich životnosť krátka. Po tom, čo v roku 2008 odovzdala Akadémia populárnej hudby poslednýkrát Aurela, odzvonilo do hrobu aj Slávikovi.

11.10.2013 16:32
debata

Anketa, v ktorej hlasovali ľudia za svojich favoritov v šiestich základných kategóriách, po pätnástich rokoch oznámila definitívny koniec. Čo si o tom myslia slovenskí hudobníci?

Kuly, Desmod

Kuly, desmod

Podľa mňa to je najmä o financiách. Slávik bol veľmi nákladný projekt a organizátori to už asi nevedeli ďalej utiahnuť. Pre nás to bol taký sviatok, lebo sme sa tam stretli s muzikantmi, ktorých sme mnohých nevideli celý rok. A hlavne, keď vás ocenia, to je fajn pocit asi pre každého, takže sme sa z toho tešili. Ale nemyslím si, že to je koniec sveta, hudbu proste treba robiť ďalej.

Peter Bič

Roman Pomajbo a Peter Bič

Slávik bol jedinou reláciou okrem tých televíznych talentových šou, kde sa mohli predviesť hudobníci.

Na druhej strane je to, že skončil, celkom pochopiteľné, lebo doba si to vyžaduje. Niekoľko rokov Slávik stagnoval a toto je asi prirodzený vývoj. Ja ale verím, že príde čoskoro niečo nové.

Igor Timko, No Name

Igor Timko: Neveru by neodpustil

Bolo to len otázkou času, kedy to dospeje do definitívneho konca. V posledných rokoch sa tam totiž udialo niekoľko vecí, vďaka ktorým sa to pôvodné hudobné zameranie Slávika stratilo. Jednou z nich je, že neexistuje osoba, s ktorou by bola anketa spájaná. Už len pre porovnanie s Českou republikou, vidno, že v tom našom Slávikovi je, nazvime to, bordel. Nikto totiž negarantoval to, že ide o nespochybniteľnú súťaž , jednoducho anketa Slávik nemala „Pána“. Za problém považujem tiež, že nebolo jasne stanovené, čím vlastne anketa  Slávik chcela byť? Či to má byť súťaž konzervatína, alebo či mala byť akýmsi slovenským Grammy, kde sa hodnotí hudobné dianie za posledný rok?Z môjho pohľadu je to jasné zlyhanie organizátora. Preto pre mňa to, že skončil nie je žiadnym prekvapením.

Zuzana Smatanová

Slavik 2010, zuzana smatanova
Je to škoda. Bola to, žiaľ, posledná príležitosť, ako mohli ľudia ohodnotiť to, čo robíme a niečo odprezentovať. Slovenská pôvodná tvorba sa prestáva podporovať a toto je svojím spôsobom taký klinček do rakvy.
debata chyba
Viac na túto tému: #Desmod #Kuly #Zuzana Smatanová #Slávik #Peter Bič #Igor Timko #No Name