Eminem je späť, vyhlásila MTV

Každá šou MTV je fascinujúcim príkladom toho, že niet lepšej reklamy ako tej, čo sa skrýva za odovzdávaním cien. European Music Awards, známa tiež pod skratkou EMA, v nedeľu preukázala službu aj Eminemovi. Po prekvapujúcom ocenení na YouTube Awards raper aj tentoraz demonštroval svoj návrat na scénu vo veľkom

11.11.2013 16:40
katy perry Foto:
Lietajúca Katy Perry si z EMA 2013 odniesla sošku v kategórii najlepšia speváčka
debata

Štyridsaťjeden­ročnému interpretovi na ceremónii v Amsterdame preukázali organizátori úctu cenou Global Icon a zhovievavosť vystúpením azda príliš dlhým na to, aké bolo priemerné. Eminem, ktorému minulý týždeň vyšiel album The Marshall Mathers LP 2, sa však zďaleka nestal jedinou reklamnou znelkou na nové produkty v pop biznise. Pozornosť si vydobyl aj niekdajší spevák LMFAO. Redfoo totiž podujatie moderoval, respektíve skôr roztlieskaval dav výkrikmi „c'mon, party people!“ Napriek jeho moderátorskej neschopnosti však ani toto obsadenie nie je náhodné, hudobník má v najbližšom čase ohlásiť dátum svojho prvého sólového albumu.

Zaujať sa interpreti snažili tradične najmä oblečením, pár z nich koncertom. Chýbať nemohla provokatívna Miley Cyrus, ktorá prekvapila najprv baladickou skladbou Wrecking Ball, a najmä jednoduchým performance podľa vzoru Sinead O'Connor. Jej singel We Can't Stop sa však niesol už v klasickom duchu kontroverznosti, ktorého dojem zvýraznila fajčením marihuany. Najnáročnejšie vystúpenie mala v nedeľu za sebou Katy Perry. Najlepšia speváčka roku podľa divákov MTV nad publikom počas predstavenia novinky Unconditionally dokonca lietala.

Veľkolepú šou mohlo sledovať len na televíznych staniciach MTV až 700 miliónov domácností. Keďže však počet záujemcov o program posledné roky klesal, ceremóniu vysielali naživo aj cez internet. Konkurenčný boj, ktorý zvádza stanica s portálom YouTube a jeho majiteľom Google, sa aj vďaka tomu preklopil v prospech MTV. Stále totiž platí, že kto na ich podujatiach dostane priestor, ten sa v najbližšom čase v hitparádach nestratí.

Prehľad ocenených:

Najlepšie video – Miley Cyrus – Wrecking Ball

Najlepšie živé vystúpenie – Beyoncé

Najlepší spevák – Justin Bieber

Najlepšia speváčka – Katy Perry

Najlepší popový počin – One Direction

Najlepší rock – Green Day

Najlepší elektronický počin – Avicii

Najlepší hip hopový umelec – Eminem

Najlepší alternatívny umelec – 30 Seconds to Mars

Najlepší nováčik – Macklemore & Ryan Lewis

Najlepšia skladba – Bruno Mars – Locked out of heaven

Najlepšia fanúšikovská základňa – Tokio Hotel

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miley Cyrus #Eminem #European Music Awards