Radůza vystúpi 2. decembra v Bratislave

Česká speváčka Radůza vystúpi 2. decembra v Bratislave. Umelkyňa, ktorej tvorba vychádza z folku a čiastočne zo šansónu, sa predstaví v Starej tržnici. "Radůza patrí medzi výrazné osobnosti českej hudobnej scény. Výborné texty, nápaditá hudba a neskutočný "drive" robia jej koncerty neopakovateľnými," vyjadril sa organizátor Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

29.11.2013 12:24
Radůza Foto:
Radůza
debata

Radůza, občianskym menom Radka Vranková, sa narodila v roku 1973 v Prahe. V roku 1993 ju objavila už zosnulá Zuzana Navarová. Krátko po tom vystúpila v pražskej Lucerne pred speváčkou Suzanne Vega. Počas kariéry predskakovala aj Mikeovi Oldfieldovi, vystúpila ako hosť skupiny Marsyas a spolupracovala tiež s kapelami Nerez, Abraxas či Cymbelín.

Venuje sa aj komponovaniu scénickej hudby. Na konte má deväť albumov. Debutovala v roku 2001 nahrávkou Andělové z nebe. Svoju zatiaľ poslednú štúdiovku Ocelový město vydala vlani vo vlastnom vydavateľstve. V roku 2003 získala v rámci udeľovania cien Anděl českej Akadémie populárnej hudby tri ceny a to v kategóriách Speváčka roka, Objav roka a Folk & Country.

Zahrala si vo filme Jana Hřebejka Kráska v nesnázích (2006).

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #speváčka #Radůza