Vrátia sa Faces? Rod Stewart a Ronnie Wood vravia, že áno

Britskí hudobníci Rod Stewart a Ronnie Wood plánujú v roku 2015 obnoviť činnosť kapely Faces, ktorú na konci 60. rokov minulého storočia pomáhali zakladať. V rozhovore pre bostonské rádio WZLX to povedal 68-ročný spevák formácie Rod Stewart. "Myslím, že máme oveľa väčšiu šancu dať Faces opäť dokopy. Ronnieho ľudia hovorili s tými mojimi a dohodli sme sa na roku 2015," vyjadril sa.

05.12.2013 16:00
The Faces Foto:
Skupina Faces vznikla v 60. rokoch minulého storočia. Druhýkrát sa má narodiť už o necelé dva roky.
debata

Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Pôvodnými členmi kapely boli Ian McLagan (klávesy), Ronnie Lane (basgitara), Kenney Jones (bicie a perkusie) a spomínaní Ronnie Wood (gitara) a Rod Stewart (spev). Kapela nahrala štyri štúdiové nahrávky First Step (1970), Long Player a A Nod Is as Good as a Wink… to a Blind Horse z roku 1971 a tiež Ooh La La (1973). Medzi ich známe skladby patria piesne ako Had Me a Real Good Time, Stay with Me, Cindy Incidentally či Pool Hall Richard.

Skupina sa rozpadla v roku 1975. Stewart sa začal venovať sólovej kariére a Wood sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými hráva dodnes. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Skupina v roku 2010 oznámila reunion s už bývalým spevákom kapely Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi spieval aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #comeback #Ronnie Wood #Faces #Rod Stewart