Kraftwerk príde do Trenčína. Na Pohode predvedie 3D šou

Nemeckí priekopníci elektronickej hudby Kraftwerk vystúpia na osemnástom ročníku umeleckého festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa bude konať 10. – 12. júla 2014 na letisku v Trenčíne.

12.12.2013 12:43
kraftwerk Foto:
Kraftwerk príde na Pohodu s 3D šou.
debata (3)

"Potvrdenie skupiny ako Kraftwerk je snom každého promotéra. Kraftwerk – to je sila, ktorá hýbe desaťročia hudobnou scénou. Za ich neustále predbiehanie doby a fantastickú kreativitu si zaslúžia obdiv a rešpekt. Sme hrdí, že títo hudobní vizionári, ktorí vytvorili základy celej elektronickej scény, zahrajú aj v Trenčíne na našom festivale,“ povedal riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

„Živé vystúpenie Kraftwerku, to je perfektne zosynchronizované audiovizuálne predstavenie doplnené o dokonalý digitálny zvuk a 3D projekcie. Je to čistý elektronický art-rave. Vďaka špeciálnej technike a okuliarom, ktoré dostane každý návštevník, trenčianske letisko zažije toto fascinujúce dvojhodinové audiovizuálne divadlo,“ dodávajú organizátori. Kraftwerk sa na Pohode predstaví už v otvárací deň festivalu, teda vo štvrtok 10. júla.

„The Beatles a Kraftwerk možno nemá taký cveng, ako The Beatles a The Stones, ale napriek tomu sú to dve najdôležitejšie skupiny v hudobnej histórii. Bez priekopníckeho ,robot popu' Kraftwerku by neboli New Order, acid house, Prodigy, electroclash, grime či Daft Punk. Bez Rolling Stones by tu neboli Black Crowes alebo Kasabian. A v rocku by bolo menej nóbl, drogami pokazených pózerov,“ napísal o Kraftwerku pred niekoľkými rokmi hudobný magazín NME. Vlani Kraftwerk uviedli do Rokenrolovej siene slávy.

Okrem Kraftwerku organizátori festivalu zatiaľ potvrdili ďalších deväť mien – príde kultová britpopová kapela Suede, americká raperka Azealia Banks, španielska skupina Seward, anglická skupina Molotov Jukebox, izraelskí interpreti LolaMarsh, Bemet a Helfer a dve české skupiny Never Sol a Esazlesa.

Prvú zahraničnú hviezdu už potvrdil aj festival Topfest, ktorý bude od 26. do 28. júna na piešťanskom letisku. Návštevníkov láka na vystúpenie populárnej americkej rockovej formácie Thirty Seconds To Mars, ktorej frontmanom je herec Jared Leto.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #Suede #Pohoda festival #Kraftwerk #3D šou