Hudobná služba Spotify je už aj na Slovensku

Digitálna hudobná služba Spotify, ktorá poskytuje prístup k viac ako 20 miliónom skladieb, je od štvrtka 12. decembra prístupná aj na Slovensku a v Česku.

13.12.2013 05:00
hudba, music, médiá, cd, online, stream, internet Foto:
Hudobná služba Spotify je už aj na Slovensku
debata

Ide o akúsi online hudobnú knižnicu, ktorej používatelia môžu skladby počúvať zadarmo. Ak zaplatia mesačný poplatok, dostanú prístup aj k doplnkovým službám. Platený prístup k tejto službe využíva dnes okolo 6 miliónov ľudí, aktívne ju však používa 24 miliónov poslucháčov. Ide o najúspešnejšiu hudobnú streamingovú službu vo svete.

„Naším snom je, aby bola všetka hudba z celého sveta k dispozícií okamžite každému, kdekoľvek a kedykoľvek. Spotify uľahčuje hudbu počúvať, objavovať a zdieľať s priateľmi, ale zároveň zaisťuje, že umelci dostanú za svoje diela zaplatené,“ vysvetľujú prevádzkovatelia služby. Hudobníci dostanú zaplatené, aj keď poslucháči využívajú aplikáciu bez poplatku. Poslucháči, ktorí túto aplikáciu využívajú zadarmo, musia totiž rátať s počúvaním hudby prerušovaným reklamou.

Bezplatná verzia na rozdiel od platenej takisto neumožňuje sťahovanie hudby a jej počúvanie offline.

V platenej verzii Spotify Premium sa to dá, navyše poslucháča nevyrušujú reklamy a hudbu počúva vo vyššej kvalite. Mesačný poplatok za túto službu je na Slovensku 5,99 eura.

Na základe toho, čo ste počúvali, vám Spotify môže odporučiť podobnú hudbu, ktorá by sa vám mohla takisto páčiť. Navyše sa môžete inšpirovať aj tým, čo cez Spotify počúvajú vaši priatelia. Počet krajín, v ktorých je služba dostupná, sa včera rozšíril o dve desiatky, celkovo tak hudbu cez Spotify možno počúvať v 55 krajinách sve­ta.

Bezplatná verzia služby Spotify, do ktorej sa môžete prihlásiť na stránke spotify.com, funguje od včera bez obmedzenia nielen na počítačoch, ale tiež na tabletoch či smartfonónoch. Jediným obmedzením na smartfóne je podľa prevádzkovateľov to, že poslucháč si v bezplatnej verzii nemôže na smartfóne vybrať konkrétnu pieseň, ale iba album či interpreta a pesničky potom služba púšťa v náhodnom poradí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #Spotify #sťahovanie hudby #mp3