Do Rock'n'rollovej siene slávy uvedú Nirvanu aj Kiss

Spolu s nimi sa budú môcť z rovnakého ocenenia tešiť aj Peter Gabriel, Cat Stevens, Linda Ronstadt a Hall & Oates.

17.12.2013 11:56
Nirvana Foto:
Nirvana
debata

Americkú grungeovú kapelu Nirvana uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy. Už nefungujúcu skupinu sformovanú okolo zosnulého speváka a gitaristu Kurta Cobaina pritom nominovali po prvý raz, keďže od vydania ich debutovej nahrávky na budúci rok uplynie 25 rokov, čím spĺňajú jedno z hlavných nominačných kritérií.

Počas slávnosti, ktorá sa bude konať 10. apríla v New Yorku, sa budú z prestížneho ocenenia tešiť aj kapela Kiss, speváci Peter Gabriel a Cat Stevens, speváčka Linda Ronstadt a duo Hall & Oates.

Viac ako 700 umelcov, historikov a ľudí z hudobného priemyslu mohlo hlasovať za 16 interpretov, medzi ktorými boli aj The Paul Butterfield Blues Band, The Meters, NWA, LL Cool J, Deep Purple, Chic, The Replacement, Yes, Link Wray a The Zombies. Svoje sympatie mohli vyjadriť aj fanúšikovia a fanúšičky.

Tohtoročnú Award for Musical Excellence získajú The E Street Band spolupracujúci so spevákom Bruceom Springsteenom. Počas večera ocenia aj zosnulého manažéra The Beatles Briana Epsteina a bývalého manažéra The Rolling Stones Andrewa Loog Oldhama, ktorí dostanú cenu Ahmeta Erteguna za celoživotný prínos.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gabriel #Nirvana #Kiss #Rock´n´rollová sieň slávy