Rok 2013 v kultúre: Beyoncé prvýkrát na Slovensku

Koncertná udalosť roka alebo najočakávanejšia hudobná šou. Také prívlastky dostalo vystúpenie americkej popovej divy Beyoncé ešte pred jej príchodom na Slovensko.

30.12.2013 05:50
debata

Tridsaťjedenročná speváčka má na svojom konte napríklad 17 gramofónikov Grammy, 12 MTV Video Music Awards, Billboard Millenium Award a okrem toho aj 13 miliónov predaných albumov v USA a 75 miliónov celosvetovo.

zväčšiť Speváčka Beyonce vystúpila v Záhrebe a následne... Foto: SITA/AP, Frank Micelotta
Beyonce Speváčka Beyonce vystúpila v Záhrebe a následne v Bratislave. Koncert odštartovala v tomto bielom kostýme. Skladbou Run the world (Girls).

Na premiérovom bratislavskom koncerte, ktorý bol len treťou zástavkou počas jej svetového turné Mrs. Carter World Tour 2013, ju čakalo naozaj vrelé privítanie. Hoci bol štadión Ondreja Nepelu vôbec najmenším štadiónom a publikom, pred akým Beyoncé počas turné účinkovala, cítiť to 19. apríla večer rozhodne nebolo.

Po vstupenkách na bratislavský koncert sa totiž doslova zaprášilo. Za necelých 10 minút od spustenia predaja lístkov systém ohlásil „vypredané“, čo rozosmútilo desiatky fanúšikov. Nakoniec sa však vstupenky ešte dali kúpiť aj dodatočne, prípadne sa dali vyhrať v súťažiach. Na štadióne ju tak podľa informácií organizátorov čakalo až desaťtisíc ľudí.

Beyoncé sa v Bratislave predstavila nielen ako talentovaná spevácka hviezda, ale aj ako profesionálka. Na šnúre ju sprevádzalo 150 ľudí, z čoho až 15 bol jej najbližší personál. Koncert pôsobil ako vyrátaný na sekundy a išlo o skutočne zvládnutú plnohodnotnú šou, aká sa u nás nevidí často.

zväčšiť Americká speváčka Beyoncé priletela do... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Beyoncé Americká speváčka Beyoncé priletela do Bratislavy len 5 hodín pred dnešným koncertom. Priestor okolo nej vypĺňali statní členovia ochranky.

Diva, ktorá na seba nechala čakať vyše hodiny, predviedla niekoľko svojich podôb. Od tanečných kúskov cez emotívne pomalé skladby až po hity ako Crazy in Love alebo Single Ladies, ktoré zaspievala s pomocou nadšeného publika. Rodáčka z amerického Texasu ukázala svoju ženskú postavu aj v niekoľkých kostýmoch.

„Na podobnú produkciu, výpravu, technickú dokonalosť a veľkoleposť si slovenské publikum bude musieť počkať. Pretože Beyoncé potvrdila to, čo sme všetci tak trochu tušili. Je len jedna. A momentálne skutočná kráľovná,“ napísal na margo jej vystúpenia redaktor portálu pravda.sk Zdeno Gáfrik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Beyoncé Knowles #ročenka 2013