Na Bocelliho koncerte zažiarila aj Kučerová

Vyše sto členov orchestra a speváckeho zboru, dvojica gitaristov aj tri slovenské speváčky. Nedeľný koncert Andreu Bocelliho na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu bol poňatý v skutočne veľkom štýle. Jeden z najznámejších talianskych spevákov prilákal tisíce ľudí najmä na svoje slávne meno, nechal však veľký priestor aj hosťom.

30.12.2013 16:38
koncert Andrea Bocelli Foto: ,
Andrea Bocelli venoval prvú polovicu koncertu operným áriám.
debata (3)

V znamení opery

Štadión bol napriek obdobiu medzi sviatkami takmer vypredaný a na hlavnú hviezdu nemuseli diváci dlho čakať. Niečo po siedmej hodine sa na pódiu rozohral Český národný symfonický orchester a po úvodnej inštrumentálnej pasáži z Nabucca priviedol dirigent Marcello Rota populárneho tenoristu k mikrofónu. Koncert rozdelený do dvoch blokov predelených dvadsaťminútovou prestávkou sa začal opernými áriami.

Po dvoch skladbách z pera Verdiho sa zdalo, že Bocelli sa len rozospievava. Po nich prekvapujúco pódium opustil a nechal priestor slovenskej sopranistke Adriane Kučerovej. Jej predvedenie Ah, je veux vivre z Gounodovej opery Rómeo a Júlia dosiahlo zaslúžený aplauz a speváčka potvrdila, že slovenskú operu reprezentuje skutočne výborne. Nasledujúce dueto z rovnakého diela akoby povzbudilo aj samotného Bocelliho. Rómea spieval v ženevskej opere a vyniknúť svojmu hlasu dal aj pri nasledujúcom Rigolettovi alebo árii z Nabucca.

Opernú časť ukončil tenorista opäť v spolupráci s Adrianou Kučerovou. Ária z Pucciniho Manon Lescaut a najmä Brindisi z Verdiho La¤Traviaty by si zaslúžili aj potlesk postojačky, ale diváci akoby čakali skôr na spevákove hity.

Priestor pre hostí

Druhá časť koncertu mala patriť primárne Bocelliho skladbám z posledného albumu Passione, ale nestalo sa tak. Okrem virtuálneho dueta s Edith Piaf La Vie en Rose a prídavku Love in Portofino odzneli skôr známe skladby rozličných autorov. Patrila medzi na napríklad tradičná mexická Granada alebo Mamma talianskeho skladateľa Cesara Andreu Bixia.

Jediným príhovorom k publiku poprial spevák divákom, i keď oneskorene, krásne sviatky, po čom nasledovala vianočná Adeste Fideles. Prekvapením bola aj dvojica gitaristov CARisMA, ktorí odohrali tri skladby a dodali koncertu novú, sviežu energiu. S veľkým potleskom privítali návštevníci zimného štadióna najmä herečku a speváčku Nelu Pociskovú. Jej dueto s Bocellim Canto della terra bolo vhodne zvolenou skladbou na záver a malo patričné emócie. O niečo horšie zvládla počas prídavkov svoje vystúpenie Jana Kirschner. Okrem vystúpenia s hitom Modrá mala zastúpiť Jennifer Lopez v pesničke Quizás, Quizás, Quizás, čo príliš nesadlo jej nízko položenému hlasu. Ako predposledná zaznela aj známa Con te Partiro opäť spoločne s Adrianou Kučerovou.

Koncert, ktorý aj vďaka hosťom a zaujímavému zloženiu piesní nemal hluché miesto, trval takmer dve a pol hodiny. Dynamiku mu dodala aj projekcia na veľkoplošných obrazovkách dotvárajúca atmosféru. Napriek zastúpeniu orchestra a zboru nepôsobil nasilu veľkolepo. Škoda len priestoru na zimnom štadióne, ktorý síce vyhovoval kapacitou, ale kazil dojem slávnostnej nálady, akú malo vystúpenie ponúknuť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirschner #Nela Pocisková #Adriana Kučerová #Andrea Bocelli