Na Grammy spolu zahrajú Metallica a klavirista Lang Lang

Na tohtoročnom odovzdávaní cien Grammy, ktoré rozdajú 26. januára v losangeleskom Staples Center, spoločne vystúpia americká trashmetalová kapela Metallica a čínsky klavirista Lang Lang. "Je to už 22 rokov, čo sme naposledy vystúpili počas udeľovania cien Grammy. Sme poctení, že si to budeme môcť zopakovať. Spolupráca s Langom bude jedným z najunikátnejších vystúpení v našej kariére," uviedli členovia skupiny v oficiálnom vyhlásení.

08.01.2014 14:55
Metallica Foto:
Metallica na udeľovaní cien Grammy zahrá s čínskym klaviristom s menom Lang Lang.
debata

Okrem nich na ceremoniáli, ktorý bude moderovať rapper a herec LL Cool J, vystúpia napríklad aj Daft Punk so Steviem Wonderom, Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom, ďalej Katy Perry, Lorde, Robin Thicke, Taylor Swift, Imagine Dragons s Kendrickom Lamarom alebo Pink s Nateom Ruessom.

Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu tvoria spevák a gitarista James Hetfield, gitarista Kirk Hammett, basgitarista Robert Trujillo a bubeník Lars Ulrich. Kapela debutovala v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), …And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008). Kapela vlani na jeseň zverejnila snímku Metallica: Through The Never (2013), ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Grammy #Metallica #Lang Lang #klavirista