George Michael plánuje v marci vydať album Symphonica

Britský spevák George Michael plánuje 17. marca vydať album Symphonica. Na novinke sa bude nachádzať 14 piesní, pričom nahrávka vyjde aj v deluxe edícii, ktorá ponúkne o tri skladby viac.

21.01.2014 09:00
George Michael Foto: ,
Britský spevák George Michael.
debata

Jeho šiesty počin bude obsahovať aj prerábky piesní ako The First Time Ever I Saw Your Face, ktorú preslávila Roberta Flack, Let Her Down Easy speváka Terenca Trenta D'Arbyho, ale tiež cover verziu sklady Idol Eltona Johna.

Päťdesiatročný hudobník dnes fanúšikom a fanúšičkám prostredníctvom webovej stránky www.georgemichael.com umožnil stiahnuť si skladbu Praying For Time, ktorá pochádza z očakávanej nahrávky. Na albume sa ako spoluproducent podieľal aj Phil Ramone, ktorý však v marci minulého roka zomrel.

George Michael sa narodil 25. júna 1963 v Londýne. V roku 1981 založil duo Wham!, v ktorom s ním pôsobil aj Andrew Ridgeley. Formácia sa preslávila hitmi ako Wake Me Up Before You Go-Go, I'm Your Man či Last Christmas. V roku 1987 Michael vydal sólový debut Faith, po ktorom nasledovali nahrávky Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs from the Last Century (1999) a Patience (2004). Sedemkrát sa dostal na čelo singlového UK Chartu a osemkrát na prvé miesto amerického singlového rebríčka. V roku 2008 ho magazín Billboard zaradil na 40. miesto rebríčka 100 najúspešnejších interpretov všetkých čias. Počas kariéry získal napríklad tri Brit Awards, štyri Ivor Novello Awards, tri American Music Awards a dve Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #George Michael #Symphonica #marec 2014