Beck zverejnil prvý singel z albumu Morning Phase

Americký hudobník Beck zverejnil pieseň Blue Moon, ktorá je zároveň prvým singlom z očakávaného albumu Morning Phase. Štyridsaťtriročný rodák z Los Angeles predstavil aj obal štúdiovky, na ktorom pózuje s klobúkom na hlave.

21.01.2014 14:30
Beck Morning phase Foto:
Takto Beck pózuje na obale pripravovaného albumu Morning Phase.
debata

Beckov dvanásty album bude obsahovať 13 piesní a mal by vyjsť 25. februára. Hudobník nedávno v rozhovore pre magazín Rolling Stone prezradil, že sa pri písaní skladieb inšpiroval interpretmi ako The Byrds, Crosby, Stills and Nash, Gram Parsons či Neil Young. Morning Phase bude obsahovať aj piesne Blackbird Chain, Waking Light a Country Down, ktoré spevák a multiinštrumen­talista nahral v štúdiu Jacka Whitea.

Vypočujte si singel Blue Moon.

Beck, občianskym menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku vydal debutový album Golden Feelings. Magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Držiteľ niekoľkých cien Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru.

Tracklist albumu Morning Phase:

1. Cycle
2. Morning
3. Heart Is A Drum
4. Say Goodbye
5. Blue Moon
6. Unforgiven
7. Wave
8. Don't Let It Go
9. Blackbird Chain
10. Phase
11. Turn Away
12. Country Down
13. Waking Light

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #singel #Beck