Depeche Mode aj Katy Perry majú na Grammy smolu

Napriek tomu, že by ich mnohí na víťazstvo tipovali, nájdu sa medzi slávnymi menami hudobnej scény aj takí, ktorým sa nominácie dosiaľ premeniť na zlatý gramofónik nepodarilo.

26.01.2014 10:00
Katy Perry Foto: ,
Katy Perry nepremenila na Grammy už deväť nominácií.
debata

Oasis či Depeche Mode. Na pódiu mohli počas Grammy stáť ako víťazi už niekoľkokrát, ale nestáli. Podľa magazínu Rolling Stone je najväčším smoliarom v histórii ocenenia hudobník, skladateľ a producent Brian McKnight a raper Snoop Dog. Obaja boli totiž nominovaní bez výsledku už šestnásťkrát. S trinástimi nomináciami môže za soškou smútiť Islanďanka Björk.

Na Grammy sa mnohým známym raperom nedarí. Bez gramofónika odišiel jedenásťkrát Busta Rhymes, sedemkrát zosnulý Tupac Shakur a šesťkrát dvojica z Public Enemy. Hudobná akadémia zjavne nemá príliš v obľube ani anglickú hudobnú scénu. Okrem Depeche Mode nikdy neocenila Oasis alebo Morrisseyho. Víťazstvo sa vyhlo aj Guns'n Roses, Patti Smith a dvakrát tiež tínedžerskému idolu Justinovi Bieberovi.

Svoju smolu môžu tento rok prelomiť až tri dosiaľ neocenené hviezdy. Patria medzi ne Katy Perry, Queens of the Stone Age a Snoop Dogg, ktorí sa objavili medzi aktuálnymi nominantmi. Katy Perry v minulosti nevyšlo dokonca deväť pokusov.

A kto získal za päťdesiatšesť rokov sošiek najviac? Až tridsaťjeden z nich si domov odniesol dirigent Georg Solti. O štyri menej má slávny producent Quincy Jones a country speváčka Alison Krauss. Z kapiel sa na pódiu víťazov objavili najčastejšie U2, a to presne dvadsaťdvakrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katy Perry #Grammy #Depeche Mode