Jazzpopový kráľ Jamie Cullum potvrdil svoj prvý slovenský koncert!

Sinatra v teniskách, ako zvyknú médiá prezývať speváka a klaviristu Jamieho Culluma, sa pred slovenským publikom po prvý raz predstaví vo štvrtok 19. júna.

27.01.2014 14:30
Jamie Cullum Foto:
Jamie Cullum je vyhlásený nie len svojim muzikantským umením, ale aj schopnosťou dostať publikum do varu.
debata

Svoju slovenskú premiéru absolvuje britská hviezda v Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. Fanúšikovia sa môžu tešiť na Cullumove vlastné skladby, improvizácie aj coververzie – to všetko je v prípade jeho vyhlásených koncertných šou samozrejmosťou. Tridsaťštyriročný Cullum ale rád pridáva aj raritnejšie kúsky – napríklad beatbox.

Jamie Cullum sa na hudobnej scéne pohybuje už 15 rokov – svoj debut Heard It All Before, ktorý dnes patrí už skôr k zberateľským raritám, vydal ešte v roku 1999, o tri roky neskôr na neho nadviazal nahrávkou Pointless Nostalgic, o rok neskôr vydaný album Twentysomething už dosiahol prívlastok „platinový“ a stal sa tiež najlepšie predávaným britským jazzovým albumom roka. Už koncom roka 2003 bol Cullum najpredávenejším britským jazzovým umelcom v dejinách. Odvtedy uviedol na trh ešte štúdiovky Catching Tales (2005), The Pursuit (2009) a Momentum (2013).

Vstupenky na bratislavský koncert Jamieho Culluma bude možné zakúpiť v sieti Ticketportal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #šou #Jamie Cullum #jazzpop