Na Grape prídu aj Klaxons, držitelia Mercury Prize

Organizátori multižánrového festivalu Grape, ktorý sa bude konať 15. a 16. augusta na piešťanskom letisku, zverejnili mená prvých potvrdených interpretov tohtoročného line-upu. Z Veľkej Británie prídu indierocková formácia Klaxons a dubstepový dídžej a producent Flux Pavilion.

04.02.2014 16:27
Klaxons (zľava): bubeník Steffan Halperin,... Foto:
Klaxons (zľava): bubeník Steffan Halperin, klávesista James Righton, basgitarista a spevák Jamie Reynolds a gitarista Simon Taylor.
debata

Slovenskú a českú scénu budú zastupovať napríklad Le Payaco, Korben Dallas, Malatala, Martina Javor, Fiordmoss, The Prostitutes, Tichonov alebo No Distance Paradise. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal, ich cena je až do 31. marca 35 eur.

Klaxons vznikli v roku 2005 a na konte majú štúdiovky Myths Of The Near Future (2007) a Surfing The Void (2010), pričom za debutový album získali prestížnu Mercury Prize. Tento rok by mali vydať tretiu štúdiovku. Klaxons mali na Slovensku po prvý raz vystúpiť v roku 2009 na 13. ročníku festivalu Pohoda, no podujatie predčasne ukončili ešte predtým, než sa dostali na pódium. Na trenčianskom letisku sa napokon predstavili o rok neskôr. "My sa síce vždy snažíme prinášať kapely, ktoré ešte u nás nehrali, ale Klaxons máme radi, vydávajú nový album, ktorý chcú predstaviť svojim fanúšikom na Slovensku, a tak naša dohoda bola veľmi rýchla. Ich koncerty sú vždy veľkou šou. Ďalšie mená budeme dopĺňať postupne, zo zahraničia pribudne ešte zhruba desať interpretov a z domácej a českej scény ešte predstavíme minimálne ďalších tridsať účinkujúcich,“ uviedol organizátor festivalu Ján Trstenský.

Dvadsaťpäťročný Flux Pavilion, vlastným menom Joshua Kierkegaard G. Steele, patrí k najvýznamnejším predstaviteľom britskej tanečnej scény. Kariéru odštartoval v roku 2008, neskôr sa stal tiež spoluzakladateľom labelu Circus Records. Jeho prvým veľkým hitom bola skladba Bass Cannon, zviditeľnil sa aj spoluprácami s Major Lazer či Examplom. V roku 2012 bol nominovaný v ankete BBC Sound.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Grape #Piešťany #hudobný festival #Klaxons