Depeche Mode sú opäť v Bratislave

Depeche Mode potvrdzujú, že na Slovensko sa oplatí prísť aj viackrát. Ich druhý bratislavský koncert v rámci aktuálneho The Delta Machine Tour odohrá slávne trio už vo štvrtok 6. februára.

06.02.2014 09:00
Depeche Mode, Dave Gahan Foto: ,
Depeche Mode vlani v Bratislave
debata

Podľa slov organizátorov neboli ešte včera lístky na vystúpenie vypredané. Je teda možné, že posledné kusy budú k dispozícii aj na mieste.

Turné k albumu The Delta Machine (2013) prebiehalo pôvodne na štadiónoch a festivaloch. Takmer všetkých tridsaťosem  koncertov sa vtedy vypredalo niekoľko týždňov či mesiacov pred ich konaním. Koncom roka 2013 a začiatkom tohto roku sa preto Depeche Mode rozhodli šnúru zopakovať s iným materiálom a v iných priestoroch. Pri ich výbere nechýbala ani Bratislava.

Aj takto zneli Depeche Mode vlani v Bratislave

Hoci prídu Depeche Mode na Slovensko predstaviť rovnaký album ako minulý rok v máji, rozdielov bude viacero. Tentoraz formácia na čele s Daveom Gahanom vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, takže pôjde o ich prvý halový koncert na Slovensku. Dosiaľ ich na predošlých troch vystúpeniach mohli fanúšikovia vzhliadnuť jedine na futbalovom štadióne. V uzatvorenom priestore môže takto viac vyniknúť vizuálna šou. Koncert sa bude líšiť aj výberom skladieb, ktoré Depeche Mode odohrajú.

Kapela prichádza na Slovensko v priebehu ôsmich rokov už po štvrtýkrát. Samostatný koncert v Bratislave odohral aj líder Dave Gahan. Záujem o ich vystúpenia na Slovensku však pretrváva. Trio  v zložení Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher oslavuje viac ako tri desaťročia na hudobnom výslní. Dosiaľ predali viac ako 100 miliónov nosičov a v marci minulého roku vydali trinásty štúdiový album Delta Machine. Práve ten na turné predstavujú. Na koncertoch však nechýbajú ani ich klasické hity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Depeche Mode #The Delta Machine Tour