Marky Ramone, Toy Dolls aj The Exploited. Topfest láka na punkové legendy

Na 11. ročník Topfestu, ktorý sa bude konať od 26. do 28. júna na letisku v Piešťanoch, príde aj bývalý bubeník už nefungujúcej newyorskej kapely Ramones Marky Ramone. Päťdesiatsedemročný hudobník na festivale vystúpi s formáciou Marky Ramone's Blitzkrieg, ktorá hrá najmä skladby spomínaných legendárnych Ramones.

10.02.2014 13:53
The Exploited Foto:
K hviezdam na tohtoročnom Topfeste sa počíta aj škótska punková zostava The Exploited.
debata

Fanúšikovia a fanúšičky punku sa môžu tešiť aj na známu škótsku formáciu The Exploited, ktorú vedie spevák Walter „Wattie“ Buchan. Kapelu, ktorá debutovala v roku 1981 albumom Punks Not Dead, tvoria aj Wullie Buchan (bicie), Matt Justice (gitara) a Irish Rob (basgitara).

Na piešťanské letisko plánujú prísť aj britskí Toy Dolls, ktorí na hudobnej scéne pôsobia od roku 1979. Trojčlenná skupina, ktorú tvoria Michael Algar (spev, gitara), Duncan Redmonds (bicie) a Tom Blyth (basgitara), vydala svoju zatiaľ poslednú nahrávku The Album After The Last One v roku 2012. Texty Toy Dolls sa vyznačujú zmyslom pre humor, sú známi aj prerábkami hitov ako The Final Countdown, I'm Gonna Be (500 Miles) či Livin' La Vida Loca.

Z trojice spomínaných kapiel sa tešia aj organizátori festivalu. „Máme radosť, že môžeme potešiť priaznivcov žánru takýmito menami. Sú to skupiny s hudobníkmi, ktorí sa nezmazateľne zapísali do hudobnej histórie. Je skvelé, že ich všetkých naraz uvidíme na našom festivale. Punk's Not Dead,“ uviedol Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu.

Návštevníci a návštevníčky festivalu sa môžu tešiť aj na koncerty interpretov ako 30 Seconds To Mars, Helloween, Sabaton, Kabát, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Mandrage, Zóna A, Desmod, Heľenine oči či Zuzana Smatanová.

Marky Ramone pôsobil v Ramones od roku 1978, kedy sa pôvodný bubeník Tommy Ramone rozhodol, že bude skupinu manažovať. Ramones vydali 14 radových štúdiových albumov, medzi ich známe piesne patria napríklad skladby ako Blitzkrieg Bop, Beat on the Brat, Judy Is a Punk, I Wanna Be Your Boyfriend či I Wanna Be Sedated. Kapela ukončila svoju činnosť v roku 1996. Spevák kultovej formácie Joey Ramone zomrel ako 49-ročný 15. apríla 2001 v New Yorku na rakovinu. Rok po jeho smrti uviedli skupinu Ramones do Rock'n'rollovej siene slávy. Ďalší dvaja spoluzakladatelia tejto kapely na svete nezostali dlho po ňom. Basgitarista Dee Dee Ramone zomrel 5. júna 2002 a gitarista Johnny Ramone 15. septembra 2004. V roku 2011 dostali Ramones Grammy za celoživotný prínos.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobný festival #Topfest #The Exploited #Toy Dolls #Marky Ramone´s Blitzkrieg #punk