Bob Dylan príde v júni do Košíc

Štyri roky ubehli od poslednej návštevy slávneho pesničkára Boba Dylana v Bratislave. Držiteľ Grammy, Zlatého glóbusu aj Oscara sa na Slovensko vráti 27. júna. Tentoraz vystúpi v košickej Steel Aréne.

19.02.2014 08:00
Bob Dylan Foto:
Bob Dylan sa po štyroch rokoch vracia na Slovensko. Tentoraz vystúpi v košickej Steel Aréne.
debata

Máloktoré meno populárnej hudby rezonuje v ušiach niekoľkých generácií práve tak ako Dylanovo. V čom spočíva jeho sila? Sedemdesiatdvaročný hudobník, textár a skladateľ sám často priznával, že rock'n 'roll mu pri tvorbe nestačil. Jeho zbraňou boli najmä slová, pričom mnohé z nich sa zapísali do histórie populárnej hudby. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako Blowing in the Wind, Times They are a-Changin, Lay Lady Lay, Hurricane, Mr. Tambourine Man či Like a Rolling Stone. Práve posledná menovaná si vyslúžila prvú priečku v zozname 500 najlepších piesní všetkých čias amerického magazínu Rolling Stone. Jeho dosiaľ posledným albumom je nahrávka Temptest spred dvoch rokov. Ide už o jeho tridsiatu štvrtú štúdiovku a Dylanovi vyniesla napríklad aj tretiu priečku v uznávanej americkej hitparáde Billboard 200.

V Košiciach vystúpi americký pesničkár kombinujúci folk, blues, pop, džez, swing aj gospel v rámci svojho nekonečného turné „Neverending Tour“, ktoré sa začalo už v roku 1988. V rámci neho odohral už viac ako 2¤500 koncertov, a to dokonca spoločne s basgitaristom Tonym Garnierom, multiinštrumen­talistom Donnie Herronom a gitaristom Charliem Sextonom. „Potvrdiť takú legendu, ako je Bob Dylan, je snom každého promotéra,“ vysvetľuje Michal Očovan z organizátorskej agentúry Vagaboond.com. „Pracovať na jeho koncerte sme začali už minulý rok a sme radi, že sa Bob Dylan predstaví práve v Košiciach. Pre hudobných fanúšikov pôjde o jeden z najdôležitejších koncertov roku,“ dodáva.

Dylan, ktorý má okrem iných ocenení aj medajlu za mier prezidenta Spojených štátov amerických, na jar plánuje vydať aj reedíciu slávneho koncertu Celebration spred tridsiatich rokoch. A hoci na jeho stránke ešte časť európskeho turné chýba, a teda nie je zrejmé, kde v okolí ešte vystúpi, už teraz možno povedať, že Košice v júni zaplnia milovníci jeho hudby minimálne zo Slovenska.

Lístky na jeho koncert do Steel Arény je možné zakúpiť na stránke vagaboon.com a v sieti Ticketportal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Košice #Bob Dylan #Steel aréna