Na Pohode sa predstavia aj Tame Impala a Moderat

Na 18. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa bude konať od 10. do 12. júla na trenčianskom letisku, vystúpia aj austrálska kapela Tame Impala a nemecký elektronický projekt Moderat. Na svojej oficiálnej webstránke to oznámili organizátori festivalu.

24.02.2014 11:45
Tame Impala Foto:
Tame Impala
debata

Psychedelická skupina Tame Impala vznikla v roku 2007 v austrálskom Perthe a na svojom konte má zatiaľ dva albumy – Innerspeaker (2010) a Lonerism (2012). Oba boli podľa austrálskej verzie magazínu Rolling Stone najlepšími tamojšími albumami roka, pričom druhý menovaný okrem toho získal aj ocenenie austrálskej hudobnej akadémie ARIA za album roka, rockový album roka a Tame Impala vyhlásili aj za najlepšiu skupinu. Lonerism získal aj nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album.

Formáciu Moderat tvoria Sascha Ring, známy tiež ako Apparat, a dvojica Gernot Bronsert a Sebastian Szary, ktorí stoja za projektom Modeselektor. Moderat vznikli v roku 2002, pričom v tom istom roku nahrali aj EP nahrávku Auf Kosten der Gesundheit. Eponymnú debutovú štúdiovku však vydali až v roku 2009, vlani na ňu nadviazali druhým albumom s jednoduchým názvom II.

Účasť na Pohode už skôr potvrdili napríklad aj Suede, Kraftwerk, Disclosure, Mogwai, Tricky, Azealia Banks, Never Sol, Putan Club, Jana Kirchner, Ivan Mládek a Banjo Band, Katarzia, Repetitor, Esazlesa, Bachtale Apsa, Korben Dallas, ČAD, Slobodná Európa, Seward, Molotov Jukebox, Fatoumatou Diawara s Robertom Fonsecom, Jambinai, A Tribe Called Red, Manu Delago Handmade, Bemet, Chinawoman, Lolamarsh, Repetitor, Helfer, Analogik, Oratnitza, Korben Dallas, Walter Schnitzelsson, Talkshow, The Global Optimistic, Škvíry & Spoje alebo spoločný projekt bubeníka Martina Valihoru s rapperom Vecom. Permanentky na festival stoja momentálne 89 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobný festival #Pohoda 2014 #Tame Impala #Moderat