Piesne Queen zaznejú v symfonickom predvedení

Slávna štvorica na čele s jedinečným Freddiem Mercurym si vydobyla miesto v histórii populárnej hudby a niekoľko rokov obsadzovala predné priečky hitparád s hitmi ako We Will Rock You, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody, Who Wants To Live Forever či Show Must Go On. Zažiť ich koncert v originálnej zostave naživo je, žiaľ, po smrti lídra už minulosťou.

25.02.2014 12:00
Freddie Mercury Foto:
Freddie Mercury
debata

Netradičné symfonické predvedenie známych skladieb formácie Queen však ponúka 30-členný Orchestra Alla Vienna and Vivid Singers, a to na čele s jedným z najznámejších imitátorov Freddieho Mercuryho v Európe. Teleso sa predstaví aj na Slovensku. Už v sobotu 1.¤marca vystúpi v bratislavskom klube Ateliér Babylon.

„Nikto na svete nemôže nahradiť Freddieho Mercuryho, ale devätnásťčlenný zbor a a jeden skvelý herec sa o to môžu pokúsiť,“ hlási oficiálna stránka zboru Alla Vienna.

Fanúšikovia uznávanej kapely si tak môžu naživo užiť slávne skladby, a to po prvý raz na Slovensku v takomto predvedení. Tridsať muzikantov na jednom pódiu podľa organizátorov predvedie unikátnu šou. Prvá časť koncertu predstaví v špeciálnej úprave rozmanitý repertoár kapely Queen od jej prvých nahrávok zo sedemdesiatych rokov až po záver kariéry o tri dekády neskôr, zakončený piesňou Let Me Live.

Druhá časť šou bude pripomínať rockový koncert. Najväčšie hity slávnej formácie sa zdynamizujú. Hoci podľa organizátorov ostane zbor na pódiu, zmení sa najmä inštrumentálna zostava. Elektrické nástroje dodajú hudobnému vystúpeniu skutočný rockový nádych. Pri záverečných skladbách We Will Rock You a We Are The Champions dostane priestor aj herec imitujúci jedinečného Mercuryho. Hercovo meno a skutočná tvár sú však zahalené rúškom tajomstva a jeho pravá identita ostáva pre divákov neznáma.

Lístky na koncert sa predávajú v sieti Ticketportal. Klasické vstupenky stoja 29 eur, VIP vstupenky na balkón 40 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ateliér Babylon #Queen #Symphonica