Koncert Muse si môžete užiť aj v Bratislave

Britská rocková formácia Muse patrí medzi najuznávanejšie koncertné kapely súčasnosti, čo dokazuje aj niekoľko ocenení vrátane Brit Awards alebo nominácií na Grammy. Počas svojej dvadsaťročnej kariéry sa trojici muzikantov podarilo predať vyše 15 miliónov albumov a ich vystúpenia bývajú vypredané aj mesiace v predstihu.

26.02.2014 05:00
32 podval muse Foto:
Zážitok z projekcie koncertu Muse má umocniť aj využitie unikátnych technológií.
debata

Koncert z olympijského štadióna v Ríme, ktorý Muse odohrali v júli minulého roka, si budú môcť s oneskorením užiť aj ich slovenskí fanúšikovia. V stredu o 20.30 ho uvedie bratislavské Kino Lumiere, a to v rámci pravidelného cyklu Music & Film. Organizátori podujatia sľubujú jedinečný zážitok z premietania, a to najmä pre vynikajúci priestorový zvuk DD5.1.

"Program nášho cyklu sme výrazne omladili,“ hovorí jeho dramaturg Miro Ulman. "Muse – Live at Rome Olympic Stadium je najaktuálnejším koncertom, aký sme v kine hrali. Zároveň frontman Matthew Bellamy je ročník 1978, a teda o dva roky mladší, ako bol Mick Jagger počas koncertu The Rolling Stones z roku 1978, ktorý sme premietli v januári.“

Diváci sa môžu tešiť tiež na vynikajúci obraz. V Ríme na olympijskom štadióne sa nakrúcalo na 16 kamier Sony PMW-F55 CineAlta s rozlíšením 4K Ultra High Definition, teda štyrikrát väčším, ako je HD. Koncert Muse ponúkol spektakulárnu javiskovú šou, využívajúcu pyrotechniku, veľké obrazovky aj niekoľko hercov až pre 61-tisíc nadšených fanúšikov. Podľa Mira Ulmana "pár očitých účastníkov tohto koncertu už oznámilo účasť na stredajšej projekcii“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Muse #Kino Lumiere