Na Sziget prídu The Prodigy aj Lily Allen

Organizátori 22. ročníka maďarského multižánrového festivalu Sziget ohlásili ďalších potvrdených účinkujúcich. Na podujatí, ktoré sa bude konať od 11. do 18. augusta v Budapešti, vystúpia aj The Prodigy a Lily Allen. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na španielsku formáciu Ska-P, britského producenta a dídžeja Bonoba a duo La Roux z Londýna.

02.03.2014 15:00
Lily Allen Foto: ,
Britská speváčka Lily Allen príde v auguste na maďarský festival Sziget.
debata (1)

Účinkovanie na podujatí už skôr potvrdili Queens Of The Stone Age, Calvin Harris, Placebo, Imagine Dragons, Macklemore & Ryan Lewis, Stromae, Klaxons, Laidback Luke, Starlight Girls, Jake Bugg, Tom Odell, Michael Kiwanuka, Skrillex, Borgore, Darkside, London Grammar, Die Fantastischen Vier, Bastille, Miles Kane, Palma Violets, Fink, Kavinsky, Jagwar Ma, Brody Dalle a The Big Pink.

The Prodigy vznikli v roku 1990. Formáciu tvorí trojica Liam Howlett, Keith Flint a Maxim Reality. Na konte majú zatiaľ päť štúdiových albumov: Experience (1992), Music for the Jilted Generation (1994), The Fat of the Land (1997), Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a Invaders Must Die (2009). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up či Omen. Na celom svete predali viac ako 25 miliónov kópií nahrávok. V roku 2012 oznámili, že pracujú na albume s názvom How to Steal a Jetfighter. Nahrávka však zatiaľ nevyšla. Formácia sa predstaví aj na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa bude konať od 13. do 15. júna v areáli Pannonia Fields II pri Nickelsdorfe.

Lily Allen po prvý raz predstavila verejnosti svoju hudbu v roku 2005, keď zverejnila niekoľko skladieb na portáli MySpace. Keďže si získala fanúšikov, nahrávacia spoločnosť Regal Recordings jej ponúkla zmluvu a následne so singlom Smile z debutovej nahrávky Alright, Still (2006) ovládla britský singlový rebríček.

Komerčne úspešný album jej priniesol i nomináciu na Brit Award či Grammy. O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta štúdiovka It's Not Me, It's You, ktorú v roku 2010 nominovali na Brit Award v kategórii Najlepší britský album a Allen si z ceremoniálu odniesla sošku pre Najlepšiu britskú sólovú interpretku. Z tejto nahrávky, ktorá sa umiestnila na vrchole britského albumového rebríčka, pochádzajú úspešné single ako The Fear a Not Fair. Jej ďalším albumom bude Sheezus, z ktorého pochádzajú single Hard Out Here, Air Balloon a L8 CMMR. Posledná menovaná pieseň sa objavila na soundtracku Girls Volume 2: All Adventurous Women Do (2014) seriálu Girls (2012). Dátum vydania nahrávky Sheezus zatiaľ nie je známy.

Dvadsaťosemročná Allen počas nedávneho udeľovania NME Awards triumfovala v kategórii Najlepší sólový interpret alebo interpretka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #Sziget #Lily Allen #hudobný festival #The Prodigy