Na Pohodu prídu aj Herzog Herzog, WWW či Autumnist

Na 18. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda sa predstavia aj Herzog Herzog, Autumnist a WWW, s ktorými vystúpi aj bubeník Pavel Fajt. Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 10. do 12. júla na trenčianskom letisku, to oznámili na oficiálnej webovej stránke festivalu www.pohodafestival.sk.

03.03.2014 09:00
Autumnist Foto:
Autumnist
debata

Účasť na Pohode už skôr potvrdili aj Tame Impala, Moderat, Suede, Kraftwerk, Disclosure, Mogwai, Tricky, Azealia Banks, The Afghan Whigs, Never Sol, Putan Club, Tricot, Jana Kirschner, Ivan Mládek a Banjo Band, Katarzia, Repetitor, Esazlesa, Bachtale Apsa, Korben Dallas, ČAD, Slobodná Európa, Seward, Molotov Jukebox, Fatoumata Diawara s Robertom Fonsecom, Jambinai, A Tribe Called Red, Manu Delago Handmade, Bemet, Chinawoman, Lolamarsh, Repetitor, Helfer, Analogik, Oratnitza, Walter Schnitzelsson, Talkshow, The Global Optimistic, Škvíry & Spoje alebo spoločný projekt bubeníka Martina Valihoru s rapperom Vecom. Permanentky na festival stoja momentálne 89 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal.

Herzog Herzog alias Peter Janovický sa venuje elektronickej hudbe. Známy je aj vďaka energickým vystúpeniam. Na konte má albumy inTHISposition (2011) a Sitzfleisch (2013), ale aj EP Sitzfleisch! (2012) či nahrávku Urban Nova (2013). Vďaka spomínanému albumu Sitzfleisch v súčasnosti bojuje o Radio_Head Award v kategórii Nahrávka roka – Elektronická hudba.

WWW fungujú od 90. rokov minulého storočia. Formácia sa v začiatkoch venovala najmä rapu, v súčasnosti mieša prvky hip-hopu, industrialu či elektroniky. Na konte majú albumy Neurobeat (2006), Tanec sekyr (2009), Revolver Revue release (2009), Live! (2011) a Atomová včela (2013).

Projekt Autumnist vedie Vlado Ďurajka. Pod názvom Abuse vydali v roku 2002 EP Sleepfields a album The Great Outdoors (2004). Ako Autumnist už ponúkli albumy The Autumnist (2009) a vlani aj Sound Of Unrest.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudobný festival #Autumnist #Pohoda 2014 #WWW #Herzog Herzog