Queen ide na turné s Adamom Lambertom

Britská kapela Queen odohrá v USA 19 koncertov spolu so spevákom Adamom Lambertom, finalistom ôsmej série súťaže American Idol.

10.03.2014 09:00
Skupina Queen
Skupina Queen.
debata (1)

Skupina Queen, v ktorej pôvodne spieval už zosnulý Freddie Mercury, s Lambertom už spolupracovala. Napríklad v novembri 2011 spolu vystúpili na MTV Europe Music Awards.

Tridsaťdvaročný Američan sa na koncerty veľmi teší. „K fenoménu Queen mám naozaj veľký rešpekt. Myšlienka, že s nimi budem na pódiu po celej Severnej Amerike, je také krásne surrealistické. Je pre mňa veľká česť, že môžem prejaviť úctu Freddieho pamiatke. Je mojím osobným hrdinom,“ uviedol Lambert. Či s Queenom príde aj do Európy nie je zatiaľ známe. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Na pódiu ich dopĺňa klávesista Spike Edney.

Adam Lambert má na konte dva štúdiové albumy – For Your Entertainment (2009) a Trespassing (2012). S prvým sa dostal na tretie miesto rebríčka Billboard 200 a s druhým dokonca tento rebríček dobyl. Jeho najväčším hitom je skladba Whataya Want From Me.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Queen #Adam Lambert