Nitrianska hudobná jar prinesie sedem koncertov

Cyklus koncertov vážnej hudby Nitrianska hudobná jar otvorí v Synagóge koncert Komorného súboru ŠKO Žilina ARCHI DI SLOVAKIA. „Tohtoročný 41. ročník hudobného festivalu prinesie od 23. marca do 13. apríla sedem koncertov, ktoré sa uskutočnia v Synagóge v podvečerných hodinách a opäť nebudú chýbať vystúpenia žiakov základných umeleckých škôl,“ informovala Ľudmila Bratová z odboru kultúry Mestského úradu v Nitre.

10.03.2014 12:16
Trio Martinů Foto:
Záverečný koncert Nitrianskej hudobnej jari sa uskutoční 13. apríla a predstaví sa na ňom český komorný súbor Trio Martinů.
debata

V opernom soirée sa 27. marca predstavia sopranistka Miriam Garajová a tenorista Martin Gyimesi s klavírnym sprievodom Róberta Pechanca. Na koncerte odznejú ich najkrajšie operné árie a duety.

Klavírne kvintetá od Jana Ladislava Dusíka a Franza Schuberta sú na programe 30. marca v podaní Dalibora Karvaya (husle), Zuzany Bouřovej (viola), Jozefa Podhoranského (violončelo), Jána Krigovského (kontrabas) a Evy Cáhovej (klavír). Milovníci francúzskej hudby si na svoje prídu na koncerte 1. apríla. Hudobné diela Josepha Bodina de Boismortier, Louisa Droueta, Adolpha Adama, Hectora Berlioza, Georgesa Bizeta, Gabriela Faurého a ďalších si budú môcť vypočuť v podaní Brigitte Buxtorf a Dominique Guignard (flauta, Švajčiarsko) s klavírnym sprievodom Viery Bartošovej.

Tri večery, 3., 6. a 10. apríla sa ponesú v duchu festivalu mladých interpretov zo základných umeleckých škôl – Nitrianska hudobná jar ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre. Záverečný koncert Nitrianskej hudobnej jari sa uskutoční 13. apríla a predstaví sa na ňom komorný súbor Trio Martinů (ČR).

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #vážna hudba #koncerty #hudobná jar